Tuti tippek narancsbőr ellen

A cellulit nem egyenlő a cellulitisszel! A cellulitisz bakteriális fertőzés kiváltotta gyulladás, míg a cellulit, vagyis a narancsbőr, a laza kötőszövet miatt alakul ki. (x)

A cellulit szinte kizárólag nőknél figyelhető meg, és sajnos az európai hölgyek több mint 80%-át érinti, talán előtted sem ismeretlen jelenség. Kialakulását a hormonháztartás mellett a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód is súlyosbíthatja. Az elégtelen mikrocirkuláció miatt a zsírsejtek megnagyobbodnak és kitüremkednek, a bőr elveszíti szerkezeti rugalmasságát, ez okozza a hepehupás bőrfelületet.

Jó hír, hogy van segítség! Megfelelő készítményekkel hatékonyan csökkentheted a makacs kis gödröcskéket. Az anticellulit géleket használhatod önmagában, de a célzott kezelések hatékonyságát is jelentősen fokozhatod vele. Nagyon fontos a rendszeres használat, mert csak így érhető el eredmény. Szánj időt anticellulit-masszázsra is!

Narancsbőr elleni készítmények fontos összetevője az L-carnitine, koffein és a gyógynövénykivonatok komplex kombinációja (gyömbér, boróka, fahéj, citromolaj stb.), amelyek serkentik a vér- és nyirokáramlást, gyorsítják a helyi anyagcserét.

Használj gél alapú anticellulit készítményt, mert azonnal beszívódik, ezért használata kézi vagy gépi kezelésnél és sportolás előtt is kényelmes. Válassz egészségtudatosan tartósítószer-mentes készítményt. (x)

A Dr.Kelen szakértője Dr. Kelen Ákos, szakgyógyszerész >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...