Tuti nem iszol több energiaitalt az életben, ha meglátod ennek a srácnak a száját!

Elrettentő dolog történt egy ausztrál fiúval, akinek tíz energiaital elfogyasztása után égési sérüléseknek kinéző sebek jelentek meg a nyelvén. 

Az energiaital káros hatásairól évek óta cikkeznek a különböző magazinok, a magas cukor- és koffeintartalmú italnak köztudottan több káros hatása van, mint jótékony.

Az ausztrál származású, de Ázsiában élő Dan Royals a facebookon posztolt képet saját nyelvéről azután, hogy tíz energiaitalt ivott meg egymás után.

A képen jól látszik, hogy a fiú nyelve úgy néz ki, mintha komplett darabok hiányoznának belőle. Dan a HuffPost UK-nak azt nyilatkozta, hogy szerinte az ázsiai energiaitalokban sok olyan vegyianyag lehet, amelyet nem tüntetnek fel az üdítő hátulján.

Inkább ezt idd helyette!

,,Miután az orvos látta a nyelvem, elkezdett kérdezgetni a táplálkozási szokásaimról. Felhívta a figyelmemet arra, hogy ezeknek az üdítőknek magas lehet a B-vitamin tartalma. Az italok, amiket elfogyasztottam valóban nagyon nagy mennyiségű B3, B6 és B12 vitamint tartalmaztak" - mesélte a fiú az orvosnál tett látogatása után.
Az orvosi vizsgálat után Dan maga is utánajárt az interneten, milyen hatásai lehetnek a túlzott energiaital fogyasztásnak. Mint kiderült, a srác minden nap minimum 5, vagy annál több italt iszik meg egymás után.
Mivel a srácnak nem volt más választása, egyik napról a másikra sikerült letennie a káros üdítőt, így hamarosan a nyelve is elkezdett gyógyulni.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...