A sütés nélküli túrótorta, amibe rengeteg friss barackot rejtettünk

Ez a sütés nélküli túrótorta egy hihetetlenül gazdag és ízletes desszert, amellyel soha nem lőhetünk mellé. Sokan megijednek a zselatin használatától, de mi most megcáfoljuk azzal, hogy elkészítjük nektek ezt a szuper könnyű finomságot.

A túrótorta az egyik kedvenc süteményváltozatunk, főleg a barackszezon idején, amikor friss gyümölcsből készülhet. Különösen azért imádjuk, mert hibátlan egyensúlyban van benne a krémes töltelék és a ropogós kekszes alap, tökéletesen kiegészülve az édes-savanykás nektarinnal.

Lássuk, hogyan állt össze kerek egésszé nálunk ez a sütés nélküli barackos túrótorta:

Íme a gyors és egyszerű recept, ami 3 fázisból áll:

1.) vajas kekszes alap

2.) könnyed túrókrém

3.) végül a barackzselé

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Villámgyors kekszes alap

Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük. Aprítógépbe tesszük a kekszeket és a barna cukrot, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat a robotgéphez, és összekeverjük a kekszmorzsával. Belenyomkodjuk a morzsát a tortaforma aljába egy kanál segítségével, majd hűtőbe tesszük dermedni, addig pedig elkészítjük a tölteléket.

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Könnyed túrókrém

A nektarin, a tejszín és a zselatin kivételével robotgéppel mindent keverjünk össze egy nagy tálban.

A nektarinok héját vékonyan irdaljuk be, majd forrázzuk le őket (így könnyedén lejön a héjuk). Pucoljuk meg, és magozzuk ki a csupasz barackokat.

Végül négy darabot vágjunk apró kis kockákra, a másik négyet tegyük félre. Melegítsük fel a tejszínt, és adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. Kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük hozzá a túrós keverékhez. Adjuk hozzá a felkockázott barackokat is, majd jól keverjük el az egészet, és borítsuk a kekszes alapra. Hűtőben dermesszük legalább egy-két órát.

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Barackzselé

A nektarint, a cukrot és a citromlevet turmixoljuk le, majd mikróban egy perc alatt forrósítsuk fel ezt az elegyet. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat, kavargassuk addig, amíg a zselatin megolvad, majd az egészet öntsük rá a kidermedt túrótorta tetejére, és egyengessük el szépen. Tegyük a tortát 3-4 órára a hűtőbe, mielőtt felvágnánk. Tálalás előtt dekoráljuk a tetejét friss gyümölcsökkel és mentával.

A barackos túrótorta receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el azoknak, akiknek szintén szükségük van egy életmentő hideg levesre a melegben!

Barackos túrótorta, pontos recept: ITT

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság Flórától itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...