Így lesz tökéletes a klasszikus, szalonnapörcös túrós csusza

Lehet cifrázni, de a sima túrós tésztánál nincs jobb. A sikere az alapanyagok minőségében rejlik. Mindenből használjátok a hozzáférhető legjobbat!

A túrós csusza (a káposztás tészta mellett) az a magyaros kedvenc, aminek rajongói két táborra oszlanak: vagy cukorral, vagy sósan, szalonnapörccel/borssal eszik kedvencüket, az egyes csoport támogatói között pedig nemigen van átjárás. (Egyes mendemondák szerint létezik olyan, aki egyszerre eszi édesen és sósan őket, de erről nincs konkrét bizonyítékunk.)

Tipp: ha vega vagy, készítsd szalonna nélkül, sőt, vegán, padlizsánpörcös verziónk is van, itt!

Túrós tészta pirított szalonnával, teljes recept a képre kattintva!

Hozzávalók:

  • 500 g csuszatészta (vagy fodros kocka)
  • 1 ízlés szerint só
  • 200 g füstölt szalonna
  • 200 g tejföl
  • 200 g tehéntúró (rögös)
  • 1 ízlés szerint fűszerpaprika (opcionális)
  • 1 ízlés szerint bors (frissen őrölt, opcionális)
Túrós tészta pirított szalonnával, teljes recept a képre kattintva!

Elkészítés:

  • A tésztát forrásban lévő, kellőképpen sós vízben, a csomagoláson feltüntetett főzési idő szerint elkészítjük. A túrót villával mozgassuk át, a tejfölt habozzuk, és mindkettőt hagyjuk szobahőmérsékleten.
  • Közben a szalonnát kisebb, de nem túl kicsi kockákra vágjuk, egy nagy vasedényben lepirítjuk, és a belőle kisült zsírból szűrőkanállal kiszedjük.
  • A zsírból, ha túl soknak ítéljük meg, egy pár kanállal szedjünk le. De ha nincs fogyókúrázó, vagy erre érzékeny a családban, akkor hadd maradjon. Ebben pirítsuk meg a leszűrt, főtt tésztát.
  • Egyből tálaljunk: tészta, túró, tejföl, szalonna. Opcionálisan mehet rá egy csipet frissen őrölt bors és fűszerpaprika. Jó étvágyat hozzá!
Túrós tészta pirított szalonnával, teljes recept a képre kattintva!

A pirított szalonnás túrós csusza teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több kirobbanó tavaszi-nyári édesség vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...