Ehhez a finom fánkhoz szinte csak kevernünk kell jól tudni, az alapanyagok összedolgozásában akár a család legkisebb tagjai is segíthetnek. Ezután már csak egy kis türelem fog kelleni, hogy a hozzávalók jól összeálljanak, és egy órán belül már majszolhatjuk is az ízletes, duci és nagyon túrós fánkokat!
Hozzávalók:
200 g finomliszt, 5 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 12 g sütőpor, 2 csomag vaníliás cukor, 500 g tehéntúró, 3 db tojás, 2 citromból nyert citromhéj, 1 narancsból nyert narancshéj, 5 dl napraforgó olaj
Egy keverőtálba öntsük bele a szárazanyagokat, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót. Keverjük össze, majd adjuk hozzá az áttört túrót, a tojást, végül reszeljük bele a citrom és narancs héját.
Alaposan dolgozzuk össze, majd hűtőben legalább fél órát pihentessük a fánk tésztáját.
Víz segítségével formázzunk gombócokat. Bő, forró olajba tegyük bele a fánkokat, de alacsony lángon süssük őket, mert belül nyersek maradhatnak, ha túl gyorsan sülnek meg.
Papírtörlőre szedjük ki lecsöpögni a kész fánkokat, majd kevés porcukrot rászórva tálalhatjuk is.
Ezeket is érdemes kipróbálni!