A cipőjét sem tudta bekötni a túlsúlya miatt, 45 kilót fogyott

Renata egy bántalmazó kapcsolat során vált stresszevővé, ami miatt 95 kilóra hízott, és a végén már a cipőfőzőjét sem volt képes bekötni.

Renata Maimone hosszú ideig élt bántalmazó párkapcsolatban, amiben állandó megalázták, verbális erőszaknak volt kitéve, és párja folyamatosan agresszívan viselkedett. Ezek miatt Renata úgy érezte, hogy csak az evés nyújt számára vigaszt.

A marketingesként dolgozó 32 éves nő egyre több édességet, süteményt, zsíros ételt, gyorskaját és chipset evett, aminek következtében gyorsan meghízott, és hamarosan már 95 kilót nyomott. A lábait nem tudta keresztbe tenni, illetve hasa miatt a cipőfűzőjét sem volt képes bekötni a végére.

Végül úgy döntött, hogy kilép a párkapcsolatából, de az evésről később sem tudott lemondani. Továbbra is önértékelési problémákkal küzdött: gyűlölte, amit a tükörben lát, és a végén már az utcára is alig mert kilépni. Emellett komoly egészségügyi problémákkal is küzdött a túlsúlya miatt, többek között magas vérnyomással és ízületi gyulladásokkal. Renata úgy döntött, segítséget kér egy profitól, aki azt javasolta neki, hogy vállalja be a gyomorszűkítő műtétet.

Mi az a gyomorszűkítő műtét?

Ez egy laparoszkópos műtét, amely során a hasfalat nem nyitják meg, hanem egy kicsiny lyukon keresztül vezetik be a hasüregbe a műtét elvégzéséhez szükséges eszközöket. A műtét során a gyomor felső szakasza köré egy szilikongyűrűt helyeznek, amely csökkenti a gyomor befogadó kapacitását.

Az eredmény

Renata ennek és a komoly életmódváltásnak köszönhetően 45 kilótól szabadult meg. Beiktatta a rendszeres testmozgást az életébe, a magas kalóriatartalmú ételeket egészségesebbre cserélte, az egészségtelen zsíros nassolnivalókat pedig olajos magvakkal vagy gyümölcsturmixokkal helyettesítette.

Fantasztikus átváltozásról pedig rendszeresen posztol saját Instagarm-oldalára, ahol rengeteg előtte-utána képet illetve videót oszt meg, amin jól látszik, mennyivel boldogabb és kiegyensúlyozottabb, amióta lefogyott.  


Még több inspiráló történet:

Forrásaink voltak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...