5 étel, ami kifejezetten túlérett paradicsommal lesz tökély

Ilyenkor, a nyár-ősz határon kedvenc gyümölcsünk, a paradicsom már csak szélsőségekben képes létezni: vagy enyhén túlérett, csodásan lédús állapotában vagy zölden, keményen, de ugyanúgy felhasználható formájában vehetjük meg. De miért jár jól ezzel a konyhánk?

Egész nyáron élvezhettük a különböző színű, formájú és ízű paradicsomok tökéletességét. Azonban a napfényes évszak magunkra hagyott minket, itt maradtunk az ősszel, ami bizony változást hoz a paradicsomtermésben is. Ilyenkor az átlagot már azok a gyümölcsök jelentik, amelyek a perzselő, augusztusi napon a kelleténél jobban megértek, húsuk édesebb, levük több, héjuk enyhén vastagabb. Persze nem rohadt paradicsomok ezek, csupán az érettségi skála lehető legextrémebb maximumán trónolnak, mi pedig jól tesszük, ha megtanuljuk ezt értékelni, de legfőképpen hasznosítani.

Nézd meg galériánkban a túlérett paradicsomból készíthető recepteket!

Receptek, amelyek csak a túlérett paradicsomokra várnak:

Paradicsomos galette

A galette a legkönnyebb és leggyorsabb elkészíthető omlós, vajas, francia pite, ami szinte bármivel tölthető, leginkább szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel szokás. Én most ...

Krémes-szaftos muszaka

A muszaka a Balkán-félsziget és a Közel-Kelet legtöbb országában megtalálható rakott padlizsán neve. Országonként máshogyan készítik, a legismertebb verzió azonban a görög muszaka, ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több későnyári konyhai ötlet vár:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...