5 étel, ami kifejezetten túlérett paradicsommal lesz tökély

Ilyenkor, a nyár-ősz határon kedvenc gyümölcsünk, a paradicsom már csak szélsőségekben képes létezni: vagy enyhén túlérett, csodásan lédús állapotában vagy zölden, keményen, de ugyanúgy felhasználható formájában vehetjük meg. De miért jár jól ezzel a konyhánk?

Egész nyáron élvezhettük a különböző színű, formájú és ízű paradicsomok tökéletességét. Azonban a napfényes évszak magunkra hagyott minket, itt maradtunk az ősszel, ami bizony változást hoz a paradicsomtermésben is. Ilyenkor az átlagot már azok a gyümölcsök jelentik, amelyek a perzselő, augusztusi napon a kelleténél jobban megértek, húsuk édesebb, levük több, héjuk enyhén vastagabb. Persze nem rohadt paradicsomok ezek, csupán az érettségi skála lehető legextrémebb maximumán trónolnak, mi pedig jól tesszük, ha megtanuljuk ezt értékelni, de legfőképpen hasznosítani.

Nézd meg galériánkban a túlérett paradicsomból készíthető recepteket!

Receptek, amelyek csak a túlérett paradicsomokra várnak:

Paradicsomos galette

A galette a legkönnyebb és leggyorsabb elkészíthető omlós, vajas, francia pite, ami szinte bármivel tölthető, leginkább szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel szokás. Én most ...

Krémes-szaftos muszaka

A muszaka a Balkán-félsziget és a Közel-Kelet legtöbb országában megtalálható rakott padlizsán neve. Országonként máshogyan készítik, a legismertebb verzió azonban a görög muszaka, ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több későnyári konyhai ötlet vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...