Tudtad? Így lehet lefagyasztani a friss, nyári paradicsomot

Igazi sláger, ráadásul nyáron isteni finom. Ha picit előre is gondolkodsz, a paradicsomot be tudod tárazni a téli zimankóra is, akár már most!

Egyszerűen imádom a paradicsomot, főleg nyáron, amikor szezonális, és még édesebb, még roppanósabb, még lédúsabb...nem kell sokáig ragozni, olyan igazán ízes. Reggelinél tojásrántottához, ebédre egy finom és egyszerű olasz tésztához vagy könnyű, nyár végi lecsóba...soroljam még az isteni fogásokat? Mindenbe tökéletes!

Sosem gondoltam volna, hogy azon túl, hogy megveszem, és két-három napon belül rögvest el is fogyasztom, akár későbbre is tartogathatnám a helyes kis piros golyókat. Pedig a legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" paradicsomhoz. Szóval szószok, öntetek, és egész zöldségdarabok, konzerv nélkül? Igen!

Irány a fagyasztó!

A fagyasztó ugyanis egy méltatlanul keveset emlegetett konyhai eszköz, ha a paradicsomról, és annak hosszú távú eltárolásáról van szó, pedig jobb megfontolni, hogy beemeljük a gyakran használt trükkjeink közé. A legmeglepőbb dolog a paradicsom fagyasztásakor az, hogy milyen könnyű. A folyamat szinte pofonegyszerű.

A paradicsom fagyasztásának legegyszerűbb módja

Ha azt szeretnéd, hogy a paradicsomokat télen is gazdag szószokban és ízes pörköltekben lásd viszont, akkor a fagyasztás tökéletes, eddig kihagyott ziccer. Mindössze fagyasztózsákra, zárható zacskókra vagy légmentesen záródó edényre lesz szükséged hozzá.Rakd bele a friss paradicsomokat, és mehetnek is a fagyóba! Ez a lusta, mégis okos módszer tényleg gyerekjáték: élénk íz, megfelelő savasság lesz a jutalmunk még hónapokkal a fagyasztást követően is.

Sőt, a módszerrel jár egy bónusz is:

miután a fagyott paradicsomot kiolvasztottuk szobahőmérsékleten, a hűtőszekrényben vagy a mikrohullámú sütőben, a bőrét is rögtön le tudjuk húzni, amivel az elkészítési folyamatot is felgyorsítjuk.

Ezeket a finomságokat készítsd el belőle:

Paradicsomos bruschetta

Hideg olasz előétel. Elkészítése végtelenül egyszerű és gyors. Eredetileg a pirított kenyérszeleteket bedörzsölték fokhagymával, meglocsolták extra szűz olívaolajjal és már ...

Fagyasztott paradicsom kiolvasztása és használata

Ha légmentesen záródó edényben vagy fagyasztózsákban tároljuk, a fagyasztott zöldség legfeljebb hat hónapig áll el. Figyelem, a fagyasztás megváltoztatja a paradicsom textúráját, tehát nem lesz tökéletesen olyan, mint amikor nyersen harapjuk, de kiválóan alkalmas lesz mártásokhoz, pörköltekhez, levesekhez és currykhez is!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...