Tudtad? Így lehet lefagyasztani a friss, nyári paradicsomot

Igazi sláger, ráadásul nyáron isteni finom. Ha picit előre is gondolkodsz, a paradicsomot be tudod tárazni a téli zimankóra is, akár már most!

Egyszerűen imádom a paradicsomot, főleg nyáron, amikor szezonális, és még édesebb, még roppanósabb, még lédúsabb...nem kell sokáig ragozni, olyan igazán ízes. Reggelinél tojásrántottához, ebédre egy finom és egyszerű olasz tésztához vagy könnyű, nyár végi lecsóba...soroljam még az isteni fogásokat? Mindenbe tökéletes!

Sosem gondoltam volna, hogy azon túl, hogy megveszem, és két-három napon belül rögvest el is fogyasztom, akár későbbre is tartogathatnám a helyes kis piros golyókat. Pedig a legújabb trükk szerint ősszel, de akár télen is lehet szerencsénk "friss" paradicsomhoz. Szóval szószok, öntetek, és egész zöldségdarabok, konzerv nélkül? Igen!

Irány a fagyasztó!

A fagyasztó ugyanis egy méltatlanul keveset emlegetett konyhai eszköz, ha a paradicsomról, és annak hosszú távú eltárolásáról van szó, pedig jobb megfontolni, hogy beemeljük a gyakran használt trükkjeink közé. A legmeglepőbb dolog a paradicsom fagyasztásakor az, hogy milyen könnyű. A folyamat szinte pofonegyszerű.

A paradicsom fagyasztásának legegyszerűbb módja

Ha azt szeretnéd, hogy a paradicsomokat télen is gazdag szószokban és ízes pörköltekben lásd viszont, akkor a fagyasztás tökéletes, eddig kihagyott ziccer. Mindössze fagyasztózsákra, zárható zacskókra vagy légmentesen záródó edényre lesz szükséged hozzá.Rakd bele a friss paradicsomokat, és mehetnek is a fagyóba! Ez a lusta, mégis okos módszer tényleg gyerekjáték: élénk íz, megfelelő savasság lesz a jutalmunk még hónapokkal a fagyasztást követően is.

Sőt, a módszerrel jár egy bónusz is:

miután a fagyott paradicsomot kiolvasztottuk szobahőmérsékleten, a hűtőszekrényben vagy a mikrohullámú sütőben, a bőrét is rögtön le tudjuk húzni, amivel az elkészítési folyamatot is felgyorsítjuk.

Ezeket a finomságokat készítsd el belőle:

Paradicsomos bruschetta

Hideg olasz előétel. Elkészítése végtelenül egyszerű és gyors. Eredetileg a pirított kenyérszeleteket bedörzsölték fokhagymával, meglocsolták extra szűz olívaolajjal és már ...

Fagyasztott paradicsom kiolvasztása és használata

Ha légmentesen záródó edényben vagy fagyasztózsákban tároljuk, a fagyasztott zöldség legfeljebb hat hónapig áll el. Figyelem, a fagyasztás megváltoztatja a paradicsom textúráját, tehát nem lesz tökéletesen olyan, mint amikor nyersen harapjuk, de kiválóan alkalmas lesz mártásokhoz, pörköltekhez, levesekhez és currykhez is!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Getty Images

via

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!