Az alábbi videó (sajnos) a divatot követi - ez most konkrétan trendi! Igaz, a műsorvezető leányzó infantilis örvendezése is bizonyítja, hogy ez nem teljesen normális. A lényeg, hogy kitalálták, hogy ha mosogatógépbe pakoljuk SZIGORÚAN szuperül lezárt befőttesüvegben a megfőzendő ételt, akkor az úgy működik, mint a SOUS-VIDE technika.
A SOUS-VIDE eljárás lényege, hogy úgy őrizzük meg az ételek zamatát, hogy a fűszerekkel együtt vákuumfóliába zárt húsokat, halakat, zöldségeket igen alacsony hőmérsékleten nagyon hosszú ideig sütjük, a hőmérséklet pedig végig egyetlen fokot sem változik.
A videó fogásai:
1. Garnélás üveg
6 db garnélarák
kb. 1,5 dl fehérbor
0,5 ek vaj, só, bors, fokhagyma
2. Ceruzababos üveg
Nagy marék ceruzabab
2,5 dl víz
magos mustár, só, bors
3. Citromos kuszkuszos üveg
2,5 dl (bögre) kuszkusz
3,4 bögre csirkealaplé
kevés citromlé
Ez is érdekes ám!
5 hely, ahol tilos mosogatószert használni!
4. Kompótos üveg
1,4 bögre víz
1 bögre puhább gyümölcs (főleg a bogyósak, málna, eper, áfonya stb.)
reszelt citromhéj
csipet őrölt fahéj
némi juharszirup vagy más édesítő
Mehetnek a mosogatógép felső szintjére, közben mosogathatod a koszos edényeidet is, mert a jól zárható üvegnek hála nem fog belemenni a mosogatószer!
Mit gondoltok? Az étel állítólag isteni finom lett...