Tudtad, hogy főzhetsz a mosogatógépben???

És megint valami, amire soha életemben nem gondoltam volna. Ebédfőzés a mosogatógépben, miközben az éppen mosogatja a koszos edényeket. Hogy kérem micsoda??

Az alábbi videó (sajnos) a divatot követi - ez most konkrétan trendi! Igaz, a műsorvezető leányzó infantilis örvendezése is bizonyítja, hogy ez nem teljesen normális. A lényeg, hogy kitalálták, hogy ha mosogatógépbe pakoljuk SZIGORÚAN szuperül lezárt befőttesüvegben a megfőzendő ételt, akkor az úgy működik, mint a SOUS-VIDE technika.

A SOUS-VIDE eljárás lényege, hogy úgy őrizzük meg az ételek zamatát, hogy a fűszerekkel együtt vákuumfóliába zárt húsokat, halakat, zöldségeket igen alacsony hőmérsékleten nagyon hosszú ideig sütjük, a hőmérséklet pedig végig egyetlen fokot sem változik.

A videó fogásai:

1. Garnélás üveg

6 db garnélarák

kb. 1,5 dl fehérbor

0,5 ek vaj, só, bors, fokhagyma

2. Ceruzababos üveg

Nagy marék ceruzabab

2,5 dl víz

magos mustár, só, bors

3. Citromos kuszkuszos üveg

2,5 dl (bögre) kuszkusz

3,4 bögre csirkealaplé

kevés citromlé

Ez is érdekes ám!

5 hely, ahol tilos mosogatószert használni!

4. Kompótos üveg

1,4 bögre víz

1 bögre puhább gyümölcs (főleg a bogyósak, málna, eper, áfonya stb.)

reszelt citromhéj

csipet őrölt fahéj

némi juharszirup vagy más édesítő

Mehetnek a mosogatógép felső szintjére, közben mosogathatod a koszos edényeidet is, mert a jól zárható üvegnek hála nem fog belemenni a mosogatószer!

Mit gondoltok? Az étel állítólag isteni finom lett...

Ez is érdekelhet!

10 praktikus ötlet, amit érdemes átgondolnod a konyhád átszervezésekor - és ne gondolj nagy dolgokra!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...