Tudtad, hogy főzhetsz a mosogatógépben???

És megint valami, amire soha életemben nem gondoltam volna. Ebédfőzés a mosogatógépben, miközben az éppen mosogatja a koszos edényeket. Hogy kérem micsoda??

Az alábbi videó (sajnos) a divatot követi - ez most konkrétan trendi! Igaz, a műsorvezető leányzó infantilis örvendezése is bizonyítja, hogy ez nem teljesen normális. A lényeg, hogy kitalálták, hogy ha mosogatógépbe pakoljuk SZIGORÚAN szuperül lezárt befőttesüvegben a megfőzendő ételt, akkor az úgy működik, mint a SOUS-VIDE technika.

A SOUS-VIDE eljárás lényege, hogy úgy őrizzük meg az ételek zamatát, hogy a fűszerekkel együtt vákuumfóliába zárt húsokat, halakat, zöldségeket igen alacsony hőmérsékleten nagyon hosszú ideig sütjük, a hőmérséklet pedig végig egyetlen fokot sem változik.

A videó fogásai:

1. Garnélás üveg

6 db garnélarák

kb. 1,5 dl fehérbor

0,5 ek vaj, só, bors, fokhagyma

2. Ceruzababos üveg

Nagy marék ceruzabab

2,5 dl víz

magos mustár, só, bors

3. Citromos kuszkuszos üveg

2,5 dl (bögre) kuszkusz

3,4 bögre csirkealaplé

kevés citromlé

Ez is érdekes ám!

5 hely, ahol tilos mosogatószert használni!

4. Kompótos üveg

1,4 bögre víz

1 bögre puhább gyümölcs (főleg a bogyósak, málna, eper, áfonya stb.)

reszelt citromhéj

csipet őrölt fahéj

némi juharszirup vagy más édesítő

Mehetnek a mosogatógép felső szintjére, közben mosogathatod a koszos edényeidet is, mert a jól zárható üvegnek hála nem fog belemenni a mosogatószer!

Mit gondoltok? Az étel állítólag isteni finom lett...

Ez is érdekelhet!

10 praktikus ötlet, amit érdemes átgondolnod a konyhád átszervezésekor - és ne gondolj nagy dolgokra!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...