Tudósok fedték fel a tökéletes rántott csirke titkát. Az Amerikai Kémiai Társaság szakértői egy "tudományos" videóban magyarázzák el, hogy kell igazán ízletes csirkét készíteni:
Tudjuk, tudjuk, nálunk az igazi rántott csirkét zsemlemorzsával panírozzák. Nézzük el ezt a hibát a srácoknak, és vegyük sorba, mire is kell figyelni, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot:
- az olaj nem lehet kevesebb mint 150 és több mint 190 Celsius-fokos
- a sütés során növényi olajat, mogyoróolajat vagy repceolajat használjunk
- fontos figyelni a bubérokat az olajban, amelyek a víz elpárolgását jelzik a húsból, és amitől igazán ropogóssá válik a tészta
Ha serpenyőben sütjük a csirkét, gyakran kellemetlen szagokkal találkozunk. Ez a kémikusok szerint az egyes zsírsavak oxidációnak köszönhető. A kellemetlen szagokat úgy kerülhetjük el, ha olajsütőt használunk serpenyő helyett, ezen kívül azzal is lassíthatjuk az oxidációt, ha a panírozás során a lisztbe egy kis spenót, vagy ginseng port adunk, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak.
A módszer egy próbát megér, de talán egyetértünk abban, hogy a hagyományos rántott csirkénél nincs finomabb.
...ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
9 étel, amit utáltunk gyerekkorunkban - és ötletek, hogy csináld,...
Ezeket az ételeket úgy fest, elég sokan utáltuk gyerekkorunkban - mutatjuk, hogy variálhatod a recepteket, hogy leküzdd a gyerekkori traumát!
Brecz JuditIlyen a tökéletes rántott csirke Gordon Ramsay szerint
Ahány ház, annyi változata van a rántott csirkének. A sztárséf elárulta, milyen szerinte a tökéletes panírozott sült hús.
Fenes GábrielSoha többet olajszag! – Rántott csirke a sütőből
A rántott finomságok nem csupán az olajszag miatt jelentenek problémát. Magas kalóriatartalmuk is lelkiismeretfurdalást okozhat. Van azonban megoldás a problémára:
Hajdú_AnnaKiszivárgott a KFC-csirke titkos receptje - leteszteltük!
Előkerült a KFC féltve őrzött titka, a híres rántott csirkéjük receptje, amit az alapítók egyik családtagjának jegyzetfüzetében találtak. A KFC cáfol, mi kipróbáltuk!
Nosaltyvia Independent.