Tudósok rántották le a leplet a tökéletes rántott csirke titkáról

Titkos összetevő? Vagy talán az olaj minősége? Kémikusok mondják el, hogy mitől lesz jó a rántott csirke...

Tudósok fedték fel a tökéletes rántott csirke titkát. Az Amerikai Kémiai Társaság szakértői egy "tudományos" videóban magyarázzák el, hogy kell igazán ízletes csirkét készíteni:

Tudjuk, tudjuk, nálunk az igazi rántott csirkét zsemlemorzsával panírozzák. Nézzük el ezt a hibát a srácoknak, és vegyük sorba, mire is kell figyelni, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot:

  • az olaj nem lehet kevesebb mint 150 és több mint 190 Celsius-fokos
  • a sütés során növényi olajat, mogyoróolajat vagy repceolajat használjunk
  • fontos figyelni a bubérokat az olajban, amelyek a víz elpárolgását jelzik a húsból, és amitől igazán ropogóssá válik a tészta

Ha serpenyőben sütjük a csirkét, gyakran kellemetlen szagokkal találkozunk. Ez a kémikusok szerint az egyes zsírsavak oxidációnak köszönhető. A kellemetlen szagokat úgy kerülhetjük el, ha olajsütőt használunk serpenyő helyett, ezen kívül azzal is lassíthatjuk az oxidációt, ha a panírozás során a lisztbe egy kis spenót, vagy ginseng port adunk, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak.

A módszer egy próbát megér, de talán egyetértünk abban, hogy a hagyományos rántott csirkénél nincs finomabb.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Independent.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...