Tudósok rántották le a leplet a tökéletes rántott csirke titkáról

Titkos összetevő? Vagy talán az olaj minősége? Kémikusok mondják el, hogy mitől lesz jó a rántott csirke...

Tudósok fedték fel a tökéletes rántott csirke titkát. Az Amerikai Kémiai Társaság szakértői egy "tudományos" videóban magyarázzák el, hogy kell igazán ízletes csirkét készíteni:

Tudjuk, tudjuk, nálunk az igazi rántott csirkét zsemlemorzsával panírozzák. Nézzük el ezt a hibát a srácoknak, és vegyük sorba, mire is kell figyelni, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot:

  • az olaj nem lehet kevesebb mint 150 és több mint 190 Celsius-fokos
  • a sütés során növényi olajat, mogyoróolajat vagy repceolajat használjunk
  • fontos figyelni a bubérokat az olajban, amelyek a víz elpárolgását jelzik a húsból, és amitől igazán ropogóssá válik a tészta

Ha serpenyőben sütjük a csirkét, gyakran kellemetlen szagokkal találkozunk. Ez a kémikusok szerint az egyes zsírsavak oxidációnak köszönhető. A kellemetlen szagokat úgy kerülhetjük el, ha olajsütőt használunk serpenyő helyett, ezen kívül azzal is lassíthatjuk az oxidációt, ha a panírozás során a lisztbe egy kis spenót, vagy ginseng port adunk, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak.

A módszer egy próbát megér, de talán egyetértünk abban, hogy a hagyományos rántott csirkénél nincs finomabb.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Independent.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...