Itt a tudományos magyarázat, hogy miért imádod a meleg levest

A hideg idő beköszöntével egyre jobban kívánjuk a levest, és ennek megvan a tudományos oka – de a meleg étel egész évben jót tesz nekünk.

Ahogy egyre rövidebbek a nappalok és egyre hidegebb az idő, úgy kívánjuk egyre inkább a lélekmelengető levest. Még az elkészítése is könnyű, hiszen ha nagyon leegyszerűsítjük, sok-sok alapanyagot, zöldséget felszeletelsz, majd egy lábosba szórod alaplével vagy vízzel. Aztán persze lehet cifrázni, mint ezt az instant ramen levest, de lényegében egy sokoldalú, mégis időbarát ételről van szó. Ennek ellenére nem szabad lenézni, sőt. A meleg levesek nagyon jót tesznek az egészségednek, és ennek több oka is van.

Támogatja az immunrendszert

A téli hónapokban a meleg folyadék igazi komfort kajának számít, ráadásul betegség idején a toroknak és az orrjáratoknak is jót tesznek, de az alapanyagoknak köszönhetően az immunrendszered is támogathatod ezekben a hónapokban, és persze egész évben. Például a csontból készült levesek, amik több órán át főnek - többek között Dárdai Blankának is nagy kedvencei -, nagyon jók, mert van ideje az olyan ásványi anyagoknak, mint a cink, kalcium, foszfor és magnézium kifőni a folyadékba. Dobj mellé még egy nagy marék zöldséget, és még több tápanyag lesz a levesedben.

Költség- és időhatékony

Nagyobb mennyiségben főzve hosszabb időre is elegendő lehet egy adag leves, pusztán le kell fagyasztanod, és elővenni, amikor újra megkívánod.

A levesek népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy akár önmagukban is kitehetnek egy étkezést, de egy egyszerű szendviccsel vagy salátával is lehet párosítani őket. A heti meal prep folyamatába így remekül beilleszthetőek a levesek.

Úgyhogy ne szégyelld magad, ha egész télen leveseket főzöl! Hagyd, hogy átmelegítsen a meleg folyadék, és jól lakj a puha zöldségekkel és laktató fehérjével!

Forrásunk volt

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Van még néhány konyhai trükk a tarsolyunkban:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...