Tudjuk, hogy te is állandóan a kajádat fotózod...megmutatom, hogy csináld jól!

Ha feltörekvő szakács vagy, vagy csak imádod posztolni, hogy éppen hol és mit eszel, akkor figyu, mutatunk pár tippet, amivel garantált a sikered, és minimum a 100 like!

Mutatunk néhány tippet, hogy a Nosalty bloggerei hogy készítik a legjobb kajafotóikat!

1. FÉNY
Jegyezd meg: a megvilágítás mindennek a kulcsa. Próbáld meg minél természetesebb körülmények között fotózni a kaját, például mondjuk közvetlenül az ablakban, vagy ahova szépen besüt a nap. De akár kiviheted a tányért a természetbe is, de figyelj, mert az erős napsütésben kitud égni a kép.A sárgás lámpás képeknél nincs is rosszabb!
Chilis uborkasaláta mákkal recept
2. SZÖG
Egy pohár smoothie nem néz ki jól felülről, ahogy egy tál leves sem néz ki jól szemből. Így érdemes minden ételnek a sajátosságaihoz alakítanod azt, hogy milyen szögből fotózod.
Sültcékla-leves recept
3. HÁTTÉR
A neutrális háttér a legtöbbször tuti nyerő választás, mert akkor minden a kajára összpontosul. Nincs, ami elvonja a figyelmet róla. De jó lehet egy sima faasztal, egy szép papíralátét, de akár a konyharuhát is használhatod háttérnek.
Nyári babfőzelék kovászos uborkával recept
4. KAJASTYLING
Nincs semmi trükk abban, hogy szépen tálalj meg egy ételt. Simán csak tedd fel a szükséges alapanyagokat, de egy dolgot ne feledj: a kevesebb néha több. Kisebb adag lehet jobban hat, mint egy jóóóól megpakolt tányér.

...ez is érdekelhet!

(via: kitchenstories.io/en)

Nagyon csokis-karamellás szelet recept

Szilvás-kardamomos csiga recept

6. FILTER, MEG MINDEN, AMI BELEFÉRFelejtsd el a photoshopot, a különböző mobiláruházakban már számtalan app van fotószerkesztésre, amivel csínosíthatod a képeidet. De itt sem érdemes túlzásokba esni, mert ugye a kaja a lényeg, nem a filter, amit ráteszel.

Mozzarella diós sültpaprika-krémmel recept

5. DEKORÁCIÓEgy fotó kedvéért bármit bevonhatsz a képbe. De tényleg bármit. A konyharuhától kezdve egy késén át akár még totál oda nem illő dolgokat is. Legyen ropogós, színes, keltsen jó hatást.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...