Ha feltörekvő szakács vagy, vagy csak imádod posztolni, hogy éppen hol és mit eszel, akkor figyu, mutatunk pár tippet, amivel garantált a sikered, és minimum a 100 like!
Mutatunk néhány tippet, hogy a Nosalty bloggerei hogy készítik a legjobb kajafotóikat!
1. FÉNY
Jegyezd meg: a megvilágítás mindennek a kulcsa. Próbáld meg minél természetesebb körülmények között fotózni a kaját, például mondjuk közvetlenül az ablakban, vagy ahova szépen besüt a nap. De akár kiviheted a tányért a természetbe is, de figyelj, mert az erős napsütésben kitud égni a kép.A sárgás lámpás képeknél nincs is rosszabb!
Egy pohár smoothie nem néz ki jól felülről, ahogy egy tál leves sem néz ki jól szemből. Így érdemes minden ételnek a sajátosságaihoz alakítanod azt, hogy milyen szögből fotózod.
A neutrális háttér a legtöbbször tuti nyerő választás, mert akkor minden a kajára összpontosul. Nincs, ami elvonja a figyelmet róla. De jó lehet egy sima faasztal, egy szép papíralátét, de akár a konyharuhát is használhatod háttérnek.
Nincs semmi trükk abban, hogy szépen tálalj meg egy ételt. Simán csak tedd fel a szükséges alapanyagokat, de egy dolgot ne feledj: a kevesebb néha több. Kisebb adag lehet jobban hat, mint egy jóóóól megpakolt tányér.
6. FILTER, MEG MINDEN, AMI BELEFÉRFelejtsd el a photoshopot, a különböző mobiláruházakban már számtalan app van fotószerkesztésre, amivel csínosíthatod a képeidet. De itt sem érdemes túlzásokba esni, mert ugye a kaja a lényeg, nem a filter, amit ráteszel.
5. DEKORÁCIÓEgy fotó kedvéért bármit bevonhatsz a képbe. De tényleg bármit. A konyharuhától kezdve egy késén át akár még totál oda nem illő dolgokat is. Legyen ropogós, színes, keltsen jó hatást.
A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...
Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...
Mandula, zab, szója vagy kókusz: a növényi italok ma már nemcsak alternatívák, hanem életstílus-szimbólumok is. De vajon valóban egészségesebbek, mint a tehéntej, vagy inkább csak a trendek hajtják a népszerűségüket?
A szobanövények levelein gyorsan megjelenik a por, ami nemcsak rontja az összképet, hanem a növények életfolyamatait is lassíthatja. Sokan nyúlnak bolti levéltisztítókhoz, pedig létezik egy egyszerű, természetes megoldás is!
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...