A virág mindig feldobja egy helyiség hangulatát, teljesen mindegy, hogy cserepes vagy vágott virágról beszélünk. Sokan az utóbbit választják az asztalra, ami sajnos gyakran nem sokáig bírja a gyűrődést. Szerencsére van pár módszer, amivel meghosszíthatod az élettartalmukat.
Ekkor szedd le!
Ha a saját kertedből szerzed be a virágot, akkor érdemes arra odafigyelned, mikor szeded le a növényt. Ha teheted, akkor reggelre időzítsd a metszést, majd azonnal tedd vízbe a növényeket, nehogy a levegőn a végeik kiszáradjanak.
Metszd le!
Ha boltban vásároltad a virágokat, akkor is vágd meg őket, mielőtt vízbe teszed. A virágok végét egyébként is érdemes körülbelül kétnaponta visszametszeni egy kicsit, mivel így a száruk felfrissül, és könnyebben veszik fel a vizet.
Válogasd meg a vázát!
Nem mindegy, milyen vázába teszed a virágjaidat. Ha teheted, akkor válassz minél nagyobb szájú darabot, hiszen akkor nem szorulnak össze a szálak, és nem fognak hamar elhervadni, mivel van elég helyük.
Nem mindegy a hőmérséklet
Érdemes minél hidegebb vízbe tenni a virágokat, hiszen a langyos vízben hamar elveszítik frissességüket. Érdemes naponta egyszer lecserélni a folyadékot alattuk, hogy sokáig györűek maradjanak.
Lekonyult szálak
Pár nap után előfordulhat, hogy néhány szál virág lekókad. Ezeket érdemes azonnal eltávolítani, hiszen a jelenlétük miatt a többi növény is hamarabb kókadásnak indulhat.
Még több virág: