Ezzel az egyszerű trükkel friss marad az elviteles mekis sült krumpli

Bosszantó tud lenni, mikor hazaérve tapasztaljuk, hogy a finom ropogós mekis sült krumplink összeszottyadt. Szerencsére az egyik ott dolgozó elárulta, hogyan akadályozhatjuk meg ezt a kis malőrt.

A jelenlegi helyzetben ritkán van arra lehetőségünk – hacsak nem a kocsiban esszük meg azonnal – , hogy frissen fogyasszunk gyorséttermi fogásokat. Ennek hátulütője, hogy hazaérve gyakran azt tapasztalhatjuk, hogy megpuhult, elázott, szottyos lesz a mekis krumpli, ami már cseppet sem annyira ízletes. Szerencsére egy volt McDonald’s-dolgozó elárulta, hogyan tarthatjuk frissen és ropogósan a mekis krumplinkat a kocsiút alatt.  

Bruno Bouchet még tinédzserként dolgozott a gyorsétteremben, ahol jó néhány trükköt tanult. A jelenleg rádiós műsorvezetőként dolgozó férfi úgy döntött, elárulja a műsorában, hogyan lehet egy egyszerű trükkel ropogósan tartani a sült krumplit.  

A férfi szerint sokan azt gondolják, minél jobban lezárják a papírzacskót, annál frissebb marad az ételük, pedig pont ennek köszönhető, hogy szottyosabbak lesznek a fogások. A gőz ugyanis gyorsabban megpuhítja a krumplinkat, mint azt gondolnánk.

Ezért Bruno azt javasolja, hogy inkább csomagoljuk ki, és szellőztessük a köretünket, ami miatt, bár némileg kihűl, mégsem puhul meg. Arra is fontos odafigyelni, hogy megfelelően helyezkedjenek el a zacskóban az ételek. Érdemes lehet így elhelyezni a tételeket: a krumplit tegyük az aljára, elfektetve, majd erre tegyük rá a burgereket. Ha megvolt a rendezkedés, akkor hagyjuk nyitva a tasakot, hogy ne kezdjen el pára képződni benne. Elég egyszerű trükk, nem? 


Még több trükk, hogy mindig finomat egyél:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...