Ezzel az egyszerű trükkel friss marad az elviteles mekis sült krumpli

Bosszantó tud lenni, mikor hazaérve tapasztaljuk, hogy a finom ropogós mekis sült krumplink összeszottyadt. Szerencsére az egyik ott dolgozó elárulta, hogyan akadályozhatjuk meg ezt a kis malőrt.

A jelenlegi helyzetben ritkán van arra lehetőségünk – hacsak nem a kocsiban esszük meg azonnal – , hogy frissen fogyasszunk gyorséttermi fogásokat. Ennek hátulütője, hogy hazaérve gyakran azt tapasztalhatjuk, hogy megpuhult, elázott, szottyos lesz a mekis krumpli, ami már cseppet sem annyira ízletes. Szerencsére egy volt McDonald’s-dolgozó elárulta, hogyan tarthatjuk frissen és ropogósan a mekis krumplinkat a kocsiút alatt.  

Bruno Bouchet még tinédzserként dolgozott a gyorsétteremben, ahol jó néhány trükköt tanult. A jelenleg rádiós műsorvezetőként dolgozó férfi úgy döntött, elárulja a műsorában, hogyan lehet egy egyszerű trükkel ropogósan tartani a sült krumplit.  

A férfi szerint sokan azt gondolják, minél jobban lezárják a papírzacskót, annál frissebb marad az ételük, pedig pont ennek köszönhető, hogy szottyosabbak lesznek a fogások. A gőz ugyanis gyorsabban megpuhítja a krumplinkat, mint azt gondolnánk.

Ezért Bruno azt javasolja, hogy inkább csomagoljuk ki, és szellőztessük a köretünket, ami miatt, bár némileg kihűl, mégsem puhul meg. Arra is fontos odafigyelni, hogy megfelelően helyezkedjenek el a zacskóban az ételek. Érdemes lehet így elhelyezni a tételeket: a krumplit tegyük az aljára, elfektetve, majd erre tegyük rá a burgereket. Ha megvolt a rendezkedés, akkor hagyjuk nyitva a tasakot, hogy ne kezdjen el pára képződni benne. Elég egyszerű trükk, nem? 


Még több trükk, hogy mindig finomat egyél:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...