A jelenlegi helyzetben ritkán van arra lehetőségünk – hacsak nem a kocsiban esszük meg azonnal – , hogy frissen fogyasszunk gyorséttermi fogásokat. Ennek hátulütője, hogy hazaérve gyakran azt tapasztalhatjuk, hogy megpuhult, elázott, szottyos lesz a mekis krumpli, ami már cseppet sem annyira ízletes. Szerencsére egy volt McDonald’s-dolgozó elárulta, hogyan tarthatjuk frissen és ropogósan a mekis krumplinkat a kocsiút alatt.
Bruno Bouchet még tinédzserként dolgozott a gyorsétteremben, ahol jó néhány trükköt tanult. A jelenleg rádiós műsorvezetőként dolgozó férfi úgy döntött, elárulja a műsorában, hogyan lehet egy egyszerű trükkel ropogósan tartani a sült krumplit.
A férfi szerint sokan azt gondolják, minél jobban lezárják a papírzacskót, annál frissebb marad az ételük, pedig pont ennek köszönhető, hogy szottyosabbak lesznek a fogások. A gőz ugyanis gyorsabban megpuhítja a krumplinkat, mint azt gondolnánk.
Ezért Bruno azt javasolja, hogy inkább csomagoljuk ki, és szellőztessük a köretünket, ami miatt, bár némileg kihűl, mégsem puhul meg. Arra is fontos odafigyelni, hogy megfelelően helyezkedjenek el a zacskóban az ételek. Érdemes lehet így elhelyezni a tételeket: a krumplit tegyük az aljára, elfektetve, majd erre tegyük rá a burgereket. Ha megvolt a rendezkedés, akkor hagyjuk nyitva a tasakot, hogy ne kezdjen el pára képződni benne. Elég egyszerű trükk, nem?
Még több trükk, hogy mindig finomat egyél: