Ezzel a módszerrel pofonegyszerűen tudod használni a lefagyasztott zöldeket

Mirelit helyett fagyaszd le magadnak a zöldeket, hogy szuperegyszerűen tudd őket használni főzés közben!

A zöldségek lefagyasztása egy zseniális módszer, amivel rengeteg időt spórolhatsz meg a hétköznapok során, amikor gyorsan szeretnél összeütni valami finomat. Persze, lehet fagyasztott zöldségeket kapni az áruházban is, ami már előre el van készítve, így például nem kell a blansírozással bíbelődnöd, de a fagyasztók kínálata elég limitált. Magad azonban szinte bármilyen zöldséget le tudsz fagyasztani úgy, hogy hónapokig elálljon, így bármikor élvezheted a finomságokat, akár szezonon kívül is, ráadásul az alábbi trükkel csak ki kell venned a fagyasztóból, majd mehet bele az ételbe.

Ahhoz, hogy a fagyasztott zöldségeket bele tudd dobni egy raguba vagy akár egy sós kekszben fel tudd használni, először fel kell olvasztanod, majd ki kell belőle nyomkodnod minden nedvességet.

A felolvasztás mind tudjuk, tócsát hagy maga után, a víz kinyomkodása pedig plusz egy lépés, ami összepiszkol egy rongyot, tehát még több takarítanivalót csinál. Ezen az sem segít, ha megmikrózod a csomagot, mert a kiolvadt víz miatt felforrósodnak a zöldségek.

Ezzel a módszerrel pofonegyszerűen tudod főzés közben használni a lefagyasztott zöldeket

A Bon Appétit szerkesztőjének, Christina Chaey-nak azonban van egy zseniális megoldása erre a dilemmára: blansírozz, préselj, és utána fagyaszd le a spenótot, fodros kelt vagy bármilyen friss zöldet kis golyókba gyúrva. Tehát, amikor magad fagyasztod le a zöldségeket, egyszerűen előtte nyomkodd ki belőlük a vizet, így azonnal tudod őket használni főzés közben. A másik jó hír, hogy ilyen módon kevesebb helyet is foglalnak a zöldségek a fagyasztódban. Duplán megéri!

A trükk különösen jól jön, ha a retket a zöldjével együtt veszed meg vagy esetleg több brokkolit rendeltél a zöldségkiszállítótól, mint azt kellett volna, mert ezzel a módszerrel tényleg bármilyen zöldet le tudsz fagyasztani, és akár keverni is tudod őket.

Szaftos rakott zöldség

Ha szeretnétek összedobni egy igazán krémes, szaftos rakott zöldséget, ami nem csak finom, de még egészséges is, akkor ne is habozzatok tovább, dobjátok össze a családnak. Önmagában is ...

Vegán zöldborsófőzelék

A főzelékek igazi jolly jokerek konyhánkban: amíg tart a tél, azért készítjük őket, mert tartalmasak, egyszerűek és átmelegítenek, a jó idő beköszöntével pedig azért, hogy a ...

Spenótos fusilli

A recept Vevi barátnőmmel egyik kedvencünk, igaz ő továbbfejlesztette és a szerecsendió helyett, apósa titkos fűszerkeverékét alkalmazza. Nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell sokat ...

Chaey a legtöbbször egy gyors tésztához szereti használni ezeket a zöldeket, esetleg rántottához, leveshez vagy valamilyen pörkölthöz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...