Tres leches: az egyszerű spanyol név annyit tesz, mint „három tej”, és míg a tejterméktriónak tényleg nagy szerepe van az édesség sikerében, nem csak rajtuk múlik a lélegzetelállító állag és íz. Mexikó tradicionális édessége egy piskótából és egy öntetből áll – az egyenlet egyszerűnek, szinte túl szimplának hangzik, azonban mindkét elem jóval különlegesebb az átlagnál. A tészta könnyed és légies, de miután eláztatjuk az édes (nem gejl!) öntettel, varázsütésre szaftossá válik: ez a tres leches csodája. Nézzünk be együtt a varázslat mögé, lássuk, melyek a tökéletes elkészítés lépései!
Nézd meg galériánkban a triplatejes sütemény elkészítésének lépéseit!
Ettől lesz tökéletes a triplatejes sütemény
A kisült és kihűlt piskótára kerülő öntet három tejtermékből áll: tejszínből, sűrített tejből és kávétejből. Az utóbbi kettő, nehezebben ugyan, de beszerezhető a nagyobb élelmiszerboltokban. A sűrített tej hozzáadott cukrot is tartalmazó, sűrű állagú elforralt tej, míg a kávétejbe nem kerül édesítő, kellemesen karamellás aromáját a tejben természetesen jelenlévő tejcukor adja (semmiképp ne cseréljük tejporra, ahogy azt néhány recept ajánlja!).
Ha lépésről-lépésre is megnéznéd a sütemény elkészítését, lesd meg a videót:
A triplatejes sütemény teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók, videó és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt: