A legpuhább mexikói piskóta háromféle tejjel csavarja el a fejed

Hogyan lehet egy piskóta egyszerre légiesen könnyed, mégis lehengerlően szaftos? Nos, a mexikói tres leches sütemény egy személyben válaszolja meg ezt a kérdést, teszi ráadásul mindezt végtelenül egyszerű és elegáns módon.

Tres leches: az egyszerű spanyol név annyit tesz, mint „három tej”, és míg a tejterméktriónak tényleg nagy szerepe van az édesség sikerében, nem csak rajtuk múlik a lélegzetelállító állag és íz. Mexikó tradicionális édessége egy piskótából és egy öntetből áll – az egyenlet egyszerűnek, szinte túl szimplának hangzik, azonban mindkét elem jóval különlegesebb az átlagnál. A tészta könnyed és légies, de miután eláztatjuk az édes (nem gejl!) öntettel, varázsütésre szaftossá válik: ez a tres leches csodája. Nézzünk be együtt a varázslat mögé, lássuk, melyek a tökéletes elkészítés lépései!

Nézd meg galériánkban a triplatejes sütemény elkészítésének lépéseit!

Ha lépésről-lépésre is megnéznéd a sütemény elkészítését, lesd meg a videót:

A triplatejes sütemény teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...