A csirkemelles recepteket alapvetően mindenki szereti, hiszen gyorsan megvannak, és nagyon finomak. Az egyetlen hiba, ami könnyedén előfordulhat, hogy a csirkemell kiszárad, ha nem megfelelően sütjük. Szerencsére ez a hiba igazán könnyedén kikerülhető, például egy kis tejszínnel.
A toszkán csirkemell a tejszínen kívül még jó néhány alapanyagot tartalmaz, melyek nemcsak az étel ízét fokozzák, de rengeteg tápanyaggal is gazdagodhatunk általuk. Többek között tartalmaz gombát, mely remekül jöhet a hidegebb hónapokban, hiszen erősíti az immunrendszert, de kerül bele paradicsom és spenót is, melyek szintén hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy ez a szentháromság remek harmóniát alkot.
A recept másik jó tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan elkészül, és nincs nagy macera vele, hiszen egy serpenyőt használunk el, és csak a zöldségeket kell felvágnunk, utána szinte magát készíti el.
Hozzávalók a fűszerkeverékhez:
só ízlés szerint, 1 teáskanál bors, 2 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 2 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
Első lépésként összekeverjük a fűszereket egy tálban, majd megforgatjuk benne a csirkemelleket, végül lelolcsoljuk őket az olívaolajjal.
@nosalty.hu Mi lesz a vasárnapi ebéd? #tiktokhungary #nosalty #cooking #tuscanchicken ♬ eredeti hang - Nosalty
Hozzávalók a csirkéhez:
450 g csirkemellfilé, 200 ml főzőtejszín, 100 g parmezán sajt, 200 g gomba, 10 db koktélparadicsom, 150 g bébispenót, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 teáskanál olívaolaj, 1 nagy db vöröshagyma
Elkészítés:
Az előre bepácolt csirkemelleket kevés olajon lepirítjuk, majd félretesszük őket egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst pirítottuk, az apróra vágott vöröshagymát is lepirítjuk.
A felszeletelt gombát ráöntjük, és miután összeszottyadt, rátesszük a spenótot és a paradicsomot is. Összeforgatjuk, és körülbelül 7 percig főzzük. Ráöntjük a tejszínt, és rászórjuk a lereszelt parmezánt, visszahelyezzük a csirkemelleket, és rottyantunk rajta egyet. Rizzsel tálaljuk.
Ha jót akarunk magunknak, akkor egy kis rizst is teszünk mellé, melynek köszönhetően a szaft egy cseppje sem megy kárba!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni: