Gyors csirkemelles vacsoraötlet, ami egyenesen Toszkánából érkezett – Nézd meg új TikTok-videónkat

Ha kínoz az éhség, és gyorsan szeretnél finomat, akkor megtaláltuk a tökéletes receptet számodra, mely szaftos és különleges. A Nosalty TikTok-videójában Lilla ezúttal egy igazán mesés toszkán csirkemelles fogást készített.

A csirkemelles recepteket alapvetően mindenki szereti, hiszen gyorsan megvannak, és nagyon finomak. Az egyetlen hiba, ami könnyedén előfordulhat, hogy a csirkemell kiszárad, ha nem megfelelően sütjük. Szerencsére ez a hiba igazán könnyedén kikerülhető, például egy kis tejszínnel.

A toszkán csirkemell a tejszínen kívül még jó néhány alapanyagot tartalmaz, melyek nemcsak az étel ízét fokozzák, de rengeteg tápanyaggal is gazdagodhatunk általuk. Többek között tartalmaz gombát, mely remekül jöhet a hidegebb hónapokban, hiszen erősíti az immunrendszert, de kerül bele paradicsom és spenót is, melyek szintén hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy ez a szentháromság remek harmóniát alkot.

A recept másik jó tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan elkészül, és nincs nagy macera vele, hiszen egy serpenyőt használunk el, és csak a zöldségeket kell felvágnunk, utána szinte magát készíti el.

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:

só ízlés szerint, 1 teáskanál bors, 2 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 2 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

Első lépésként összekeverjük a fűszereket egy tálban, majd megforgatjuk benne a csirkemelleket, végül lelolcsoljuk őket az olívaolajjal.

@nosalty.hu Mi lesz a vasárnapi ebéd? #tiktokhungary #nosalty #cooking #tuscanchicken ♬ eredeti hang - Nosalty

Hozzávalók a csirkéhez:

450 g csirkemellfilé, 200 ml főzőtejszín, 100 g parmezán sajt, 200 g gomba, 10 db koktélparadicsom, 150 g bébispenót, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 3 teáskanál olívaolaj, 1 nagy db vöröshagyma

Elkészítés:

Az előre bepácolt csirkemelleket kevés olajon lepirítjuk, majd félretesszük őket egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst pirítottuk, az apróra vágott vöröshagymát is lepirítjuk.

A felszeletelt gombát ráöntjük, és miután összeszottyadt, rátesszük a spenótot és a paradicsomot is. Összeforgatjuk, és körülbelül 7 percig főzzük. Ráöntjük a tejszínt, és rászórjuk a lereszelt parmezánt, visszahelyezzük a csirkemelleket, és rottyantunk rajta egyet. Rizzsel tálaljuk.

Ha jót akarunk magunknak, akkor egy kis rizst is teszünk mellé, melynek köszönhetően a szaft egy cseppje sem megy kárba!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...