Minden valamire való torta piskótából és krémből áll, és míg a sütemény alapjával nem nagyon babrálhatunk, addig a lapok közé kent tortakrémmel bátran végezhetünk kísérleteket. A lényeg, hogy sűrű legyen, de kenhető, hogy tartsa az állagát, mégis légies legyen és könnyed. Feledkezzünk meg a klasszikus vajkrémről, hiszen a vaj ára úgyis az egekben, és lássuk be, tudunk jobbat a gejl, tömény, fullasztó tortakrémnél, amire a legtöbb recept esküszik. Csupa olyan recept érkezik, amelyik kevés (néha mindössze 2!) hozzávalóval operál, mégis isteni végeredményt nyújt. Vágjunk bele!
Nézd meg galériánkban a pár hozzávalós tortakrémeket:
3 pár hozzávalós tortakrém, amit a piskóták közé kenhetsz
Habtejszín+mascarpone: kirobbanóan tejszínes íz, könnyed, habos állag: ezt a krémet percek alatt kikeverhetjük, és azonnal kenhetjük is a piskótákra. Tartsuk az 2:1 arányt – tehát feleannyi mascarponét verjünk fel kétszer annyi tejszínnel (500 ml tejszín+250 g mascarpone). Érdemes stabilizálni a krémet egy zacskó expressz zselatinnal: ezt folyamatos keverés mellett szórjuk bele félúton. Ízesíthetjük is: kakaóporral, instant kávéval, gyümölcspürével.
Puding+vaj: főzzünk meg egy tasak bármilyen ízű pudingot, majd hagyjuk egy tálban teljesen kihűlni. Mindenképpen nyomjunk frissen tartó fóliát a tetejére, hogy ne alakuljon ki rajta a hűlés közben bőr. Miután teljesen kihűlt, és kissé megdermedt a puding, kezdjük el felverni kézi mixerrel. De nemcsak levegőt keverünk majd bele, hanem puha vajat is – egy adag pudinghoz kockánként adagoljunk hozzá a keverés közben 100 gramm vajat.
Csokoládé+habtejszín: a legütősebb csokoládés tortakrémet mindössze két hozzávaló összeboronálásával kapjuk. Zsíros tejszín és jó minőségű étcsokoládé kell majd hozzá: tejszínből kétszer annyi, mint csokoládéból (100 gramm csokihoz 200 ml tejszín kell). Öntsük a felmelegített tejszínt az összetört csokoládéra, majd hagyjuk állni nagyjából 5 percig. Ezután keverjük el alaposan egy kézi habverővel, amíg teljesen homogén állaga nem lesz. Tegyük hűtőbe nagyjából 1 órára, amíg kellően sűrű nem lesz. Tortalapok közé és a sütemény bevonására is ugyanúgy alkalmas.
Receptek, amelyekkel gyakorolhatsz:
Grillázsos zserbótorta
A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...
Red velvet - Vörösbársony torta
Valentin napra készítettem ezt életemben előszőr, de nem utoljára.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tipp vár: