Ezek a torták versenyeznek az ország tortája címért

Kihirdették az idei országtorta öt döntősét, melyek kedvenc alapanyagai a mák, a meggy, a tokaji borok és a tejföl.

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A döntőbe jutott tortákat március 23-án hirdették ki, olvasható a Magyar Cukrász Ipartestület Facebook oldalán – írja a Sokszínű Vidék.

Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi a versenyt, és egyre többen kíváncsiak arra, mely tortát szolgálják majd fel augusztus 20-án.

Ezek a torták versenyeznek az országtorta címért

Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről.

Érdekesség, hogy idén a mák, a meggy, a tokaji borok és a tejföl több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit is ezek képviselték.

Az idei döntős torták a következők:

  • Huncut szilva herceg – Karikó Orsolya – Vanília & Gelarto, Nagykőrös
  • Évszakok – Szívós Zita – Major Cukrászda, Budapest
  • Hegyaljai mámor – Halász Zsuzsa – Kishalász Cukrászda, Szerencs
  • Kék kötény kincse – Lakatos Pál – Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós
  • Karmelita – Gyuris László – A Cappella Cukrászda, Szeged

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri ötöt, ezeket a második körben újrakóstolják, és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.

Természetesen idén is megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is, melyre április 10-ig várják a cukrászok jelentkezését.

Az első zsűrizést követően a döntőt júniusban tartják meg a Magyarország Tortája döntővel párhuzamosan.

Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország több száz cukrászdája árusítja majd.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...