Nem kis feladat egy olyan tortát megalkotni, ami egyszerre esztétikus kívül, és isteni belül – nem csoda, ha tényleg csak szülinapok alkalmával veselkedünk neki a kihívásnak. Amikor mégis rászánjuk magunkat, a minőségi alapanyagok és a töretlen koncentráció mellett szükségünk lesz néhány furfangos trükkre, hogy tényleg minden úgy sikerüljön, ahogy a nagy receptkönyvben meg van írva. Mentsük hát el az alábbi tanácsokat legközelebbre, ha tortát sütünk!
Nézd meg galériánkban a tortakészítés tippjeit, kattints a tanácsokért a képre!
4 trükk, amitől esztétikusabb lesz minden réteges torta
Minden komponens legyen hideg
Az egyik legfontosabb dolog, hogy mind a felhasznált krém(ek), mind a kisütött piskóták hidegek legyenek a rétegezés idejére. Ugyanis, ha a piskóta még csak egy kicsit is meleg, belülről megolvasztja majd a krémet, ettől szétcsúszhat a felépített torta. Ugyanúgy, ha a krém nincs behűtve, lágyabb lesz, nem tudunk majd vele ugyanolyan könnyen „építkezni”.
Fordíts meg a piskótákat
Sajnos, bármilyen ügyes cukrászok vagyunk is, elkerülhetetlen, hogy a kisütött lapok egy kicsit púposak legyenek. Ezekből pedig nyilván nehezebb is réteges tortát építeni, másrészt kevésbé ad esztétikus külsőt egy domboruló sütemény. Ezért a következőképp forgassuk a piskótákat: az alsónak mindig a lapos fele kerüljön a tortaállványra/tányérra, minden közbülső lap a domború felével lefelé, a legfelső piskóta pedig szintén a laposabb felét mutassa felfelé.
Két részletben vond be
Ha az egész süteményt be szeretnénk vonni, azt mindig két részletben végezzük. Ugyanis a frissen összerakott torta nem tud egyszerre annyi krémet felvenni oldalt – ezért, ha megvagyunk az elsődleges, vékony bevonattal, tegyük vissza a hűtőbe a süteményt 20 percre, így a meghűlt, dermedt bevonatra már könnyebben tudjuk majd felvinni a maradék krémet.
Ha gyakorlásra vágysz, íme, pár tortarecept:
Trikolor répatorta
A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...
Túrógombóctorta
Ha szeretitek a túrógombócot, akkor ez a torta sem fog csalódást okozni, sőt. Ez lesz az új kedvencetek – ahogy nekünk is.
Fekete-erdő torta egyszerűen
Íme egy igazi klasszikus, a Fekete-erdő torta, ami retro jegyeivel együtt hatalmas kedvenc nálunk, és bármilyen alkalomra örömmel fogadjuk. Nem lehet nem szeretni, hiszen minden tökéletes ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz: