CUKORSOKK – Lesd meg, mit rejt ez a színpompás húsvéti tojástorta

Ebben a húsvéti Cukorsokk-epizódban az elejétől a végéig megmutatjuk nektek, hogyan készíthettek lélegzetelállító tortakölteményt a húsvéti asztalra.(x)

Ezt a csodálatos húsvéti tojástortát nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen rendkívül látványos és ízletes, nem mellesleg pedig kötelező, ha szeretitek a kókuszt és a csokoládét. Mint minden tortának, ennek az alapja is egy masszívabb állagú, de nem nehéz piskóta vagy kevert tészta. A tésztalapok közé kókuszos-csokikrém kerül, ami kellően masszív, és egyben tartja a tortát, a burkolókrém pedig egy végtelenül egyszerű és könnyed, habos, vaníliás vajkrém.

Íme a recept, de videót se felejtsétek el megnézni!

A kevert piskóta

A sütőt előmelegítjük 170°C fokra, alsó-felső fokozaton. Két darab, kb. 16 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, ha szükséges, ki is vajazhatjuk, lisztezhetjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Belekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet, majd mehet bele a kókuszreszelék és végül az író.

A masszát egyenlően elosztjuk a két tortakarika között, és a tészta közepébe készítünk egy kis mélyedést, így sülés közben nem fognak felpúposodni. Sütőben kb. 40 perc alatt készre sülnek. A kész tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd sütőrácson lefelé fordítva hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a krémeket. A kihűlt tésztákat a formából kiszabadítva vízszintesen két egyenlő részre vágjuk. A tetejét is szintbe hozhatjuk, ha egy keveset abból is levágunk.

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta - RECEPT ITT!

Kókuszos csokikrém

Az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a tejszínnel, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét, és habosra keverjük az egészet. Habzsába töltjük, és a videóban látható módon elkezdjük felépíteni a tortát, laponként haladva. Minden lapra kerülni fog a krémből, amit körkörösen viszünk fel. (Ha marad krém, vékonyan bekenjük az egész tortát, ezáltal egységesen jut mindenhova belőle, a tészta is tud tőle puhulni, és a vajkrémréteg sem fog megrepedezni.)

Ezt követően legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően kidermedjen a torta.

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta - RECEPT ITT!

Vajkrém

A puha vajat nagyon alaposan kihabosítjuk a porcukorral. Kevés tejjel lazítjuk, és vaníliával ízesítjük. Miután ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az ételfestéket.

A vajkrémet azonnal használhatjuk, nem kell állni hagyni, tökéletes az állaga frissen is.

A videóban látható módon kezdjük el burkolni vele a tortát, fentről lefelé haladva. Egy nagyobb adagot a tetején elsimítunk, és fokozatosan kenjük lefelé, majd teljesen bevonjuk a torta oldalát is.

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta - RECEPT ITT!


Használjunk a krémből gazdagon, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Habkártyával vagy hosszú fémspatulával határozott mozdulatokkal simítsuk el a torta oldalát, de ha ez nem sikerül teljesen tökéletesen, akkor sem történik tragédia.

Kis spatulákkal az apróbb hibákat ki tudjuk javítani, és a torta szélét el tudjuk simítani, úgymond „élesíteni”. A maradék vajkrémet töltsük habzsákba, és ezzel dekoráljuk körbe a torta tetejét. Kerülnek még rá apró cukortojások és pirított kókuszreszelék is, az oldalát pedig olvasztott csokoládéval pöttyözzük meg.

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta - RECEPT ITT!

A tortához az alapanyagokat az online.auchan.hu-oldalról szereztük be, aminek a legnagyobb előnye, hogy mindent megtalálhattok kényelmesen, egy helyen. Próbáljátok ki, na meg persze a receptet is!

Recept: Gerzsenyi Flóra

Fotók: Gerzsenyi Flóra & Simon Gábor

A húsvéti kókuszos-csokis tojástorta teljes receptjét ide kattintva találod meg. Mentsd el későbbre, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek