Eddig te is rosszul mostad a törölköződet

Vannak bizonyos szabályai a törölközőmosásnak, amit a legtöbben nem tartanak be.

Percenként körülbelül 30-40 ezer elhalt hámsejtet veszítünk el, így természetesen a törölközőre is rákerül jó pár, ez pedig kitűnő táptalajt jelent a baktériumok, vírusok és gombák számára.

De ez csak a kisebbik probléma, ugyanis a mikroorganizmusok elszaporodása miatt fokozódhat egyes bőrbetegségek és fertőzések terjedésének kockázata, illetve súlyosbíthatja a pattanásokat és az ekcémát is. Ezért is fontos, hogy megfelelően mossuk ki a törölközőinket, hogy elkerüljük ezeket a veszélyforrásokat.

Eddig te is rosszul mostad a törölköződet

Mikor mossuk ki a törölközőket?

A szakértők azt vallják, hogy már 3-5 használat után érdemes kimosni a törölközőinket, de legeslegkésőbb akkor, amikor már kezd szaguk lenni. Persze itt is akadnak kivételek, hiszen az edzésnél használt törölközőt csak egyszer szabad használni, utána irány a mosás. Akkor is érdemes azonnal mosásra ítélni a törölközőnket, ha nem tudott rendesen megszáradni két használat között. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha zuhanyzás után nem terítjük ki megfelelően. A mosási hőfok sem mindegy, hiszen a törölközőket bátran lehet 40, de akár 60 Celsius-fokon is mosni, hiszen így a legbiztosabb, hogy elpusztulnak a kórokozók.

Fontos, hogy olyan helyen teregessünk ki, ahol jól meg tud száradni minden

Mivel moshatjuk együtt őket?

A legjobb, ha semmit nem rakunk melléjük, ugyanis a ruhák sokkal kényesebb anyagokból készülnek, mint a törölközők – a 40-60 fok a ruhaneműknek már túl sok.

Lepedőkkel sem érdemes együtt mosni őket, hiszen míg a törölközők nehezebb, vastagabb és strapabíróbb anyagból készülnek, addig a lepedők vékony pamutból vagy pamut és poliészter keverékéből.

Esetleg még a konyharuha juthat eszünkbe, de ez sem a legjobb ötlet. A konyharuhák a piszkos konyhapulttól kezdve a húslén át a padlóig egy sor szennyezett felülettel érintkezhetnek, így nem szerencsés őket a törölközőkkel együtt mosni.

A legjobb tehát, ha elkülönítve mossuk őket, 60 fokon, és olyan helyen szárítjuk őket, ahol megfelelően, rendesen meg tudnak száradni, és semmiképp sem maradnak nedvesek.

Forrásunk volt.


Még több mosás:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!