Eddig te is rosszul mostad a törölköződet

Vannak bizonyos szabályai a törölközőmosásnak, amit a legtöbben nem tartanak be.

Percenként körülbelül 30-40 ezer elhalt hámsejtet veszítünk el, így természetesen a törölközőre is rákerül jó pár, ez pedig kitűnő táptalajt jelent a baktériumok, vírusok és gombák számára.

De ez csak a kisebbik probléma, ugyanis a mikroorganizmusok elszaporodása miatt fokozódhat egyes bőrbetegségek és fertőzések terjedésének kockázata, illetve súlyosbíthatja a pattanásokat és az ekcémát is. Ezért is fontos, hogy megfelelően mossuk ki a törölközőinket, hogy elkerüljük ezeket a veszélyforrásokat.

Eddig te is rosszul mostad a törölköződet

Mikor mossuk ki a törölközőket?

A szakértők azt vallják, hogy már 3-5 használat után érdemes kimosni a törölközőinket, de legeslegkésőbb akkor, amikor már kezd szaguk lenni. Persze itt is akadnak kivételek, hiszen az edzésnél használt törölközőt csak egyszer szabad használni, utána irány a mosás. Akkor is érdemes azonnal mosásra ítélni a törölközőnket, ha nem tudott rendesen megszáradni két használat között. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha zuhanyzás után nem terítjük ki megfelelően. A mosási hőfok sem mindegy, hiszen a törölközőket bátran lehet 40, de akár 60 Celsius-fokon is mosni, hiszen így a legbiztosabb, hogy elpusztulnak a kórokozók.

Fontos, hogy olyan helyen teregessünk ki, ahol jól meg tud száradni minden

Mivel moshatjuk együtt őket?

A legjobb, ha semmit nem rakunk melléjük, ugyanis a ruhák sokkal kényesebb anyagokból készülnek, mint a törölközők – a 40-60 fok a ruhaneműknek már túl sok.

Lepedőkkel sem érdemes együtt mosni őket, hiszen míg a törölközők nehezebb, vastagabb és strapabíróbb anyagból készülnek, addig a lepedők vékony pamutból vagy pamut és poliészter keverékéből.

Esetleg még a konyharuha juthat eszünkbe, de ez sem a legjobb ötlet. A konyharuhák a piszkos konyhapulttól kezdve a húslén át a padlóig egy sor szennyezett felülettel érintkezhetnek, így nem szerencsés őket a törölközőkkel együtt mosni.

A legjobb tehát, ha elkülönítve mossuk őket, 60 fokon, és olyan helyen szárítjuk őket, ahol megfelelően, rendesen meg tudnak száradni, és semmiképp sem maradnak nedvesek.

Forrásunk volt.


Még több mosás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...