-
1.
A házi mozzarellához 3 hozzávaló és pár perc szükséges
Csupán három hozzávaló szükséges az ízletes házi mozzarella sajthoz: nyers tej, ecet és só. Ráadásul percek alatt elkészíthető, és hihetetlenül finom is.
-
2.
Így fő nálunk a tokányok non plus ultrája, a gombás borjútokány
Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi időről időre csillapíthatatlan vágyat érzünk, hogy megfőzzünk egy szaftban tocsogó, igazi húsos-zöldséges-tejfölös magyaros tokányt. A köretkedvencekről természetesen megoszlanak a vélemények, mi a csigatésztát illetve galuskát favorizálók csoportjába tartozunk. Ezúttal gombával és borjúval operáltunk, a végeredmény pedig pompás lett.
-
3.
A póré csak arra vár, hogy ilyen pitét süss belőle – Új recept a Nosalty TikTok-csatornáján!
A póréhagyma egyike a kevésbé használt hagymáknak, ami nagy kár, tekintve, hogy milyen finom, karakteres, édeskés ízt ad minden ételnek. Ezen a pitén két egész póréhagyma trónol, nem is csoda hát, hogy verhetetlen recept az, ami most következik.
-
4.
A kreol-amerikai „piszkos rizs", amit magyarként is imádni fogtok
Darált hús, fűszerek, csirkemáj, alaplé, sok-sok rizs, mindez egy serpenyőben lepirítva? Hát mit ne szeretnénk ebben? Legyünk nyitottak más konyhákra is, és vegyük észre a meglepő egyezéseket is! Kreol dirty rice, azaz piszkos rizs készült nálunk.
-
5.
60 után is bőven van esély újrakezdeni, üzeni a svéd gasztro-romkom
A főzőtanfolyam újrakezdőknek (Tuesday Club) egy annyira kedves és jól nézhető, könnyed, de azért nem bugyutába átmenő film, amire már nagyon régen vártunk. Olyan, mint egy könyv a vakációnkon, a tengerparton olvasva, amit alkalomadtán, amikor csak jólesne, újraolvasnánk (újranéznénk).
-
6.
„A parasztkonyha gazdag, finom és találékony” – Szeged gasztroszínterének legizgalmasabb séfjével, Katkó Krisztinával beszélgettünk
Katkó Krisztina a magyar gasztronómiai színtér igazi különutas egyénisége. Gazdasági újságíróból lett remek séf és vendéglátó, sugárzik belőle az intellektus, a tudásvágy és megszerzett tudása átadásának öröme és szenvedélye. Étterme neve is sokat elárul a falai között zajló munkáról és a vendégélményekről: interjú a szegedi Alkimista Kulináris Műhely alapítójával és séfjével, Katkó Krisztinával.
-
7.
A megosztó kapor, amely nélkül nem csak a tökfőzelék elképzelhetetlen
Az egyik legmegosztóbb fűszernövényünk, amelyet vannak, akik egész életükben ki nem állhatnak, mások kezdetektől vagy felnőttkoruktól elkötelezett rajongói. Egészséges, különleges, és sok étel elképzelhetetlen nélküle – ez a kapor, amely a nyár egyik sztár fűszere nálunk.
-
8.
Mignon háromféle színben és ízben, ahogy a majom kinyomta
Mignon, a gyermekkori kedvenc sütink. Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik ízben a legjobb, sőt, nem is lehet, éppen ezért egyből 3-félét kell készíteni belőle. Mutatjuk, hogyan csináld természetes színezékekkel!
-
9.
Így főzz tésztát a világ legjobb sajtjaival, karamellizált hagymával
Ha szereted a sajtos tésztát, akkor ezt az érzést most szépen sokszorozd meg, adj hozzá némi prosciuttót, kizárólag nagyon zsíros habtejszínt, és olyan minőségi sajtokat, hogy a füled kettéáll. Megcsináltuk, megettük, és azóta visszasírjuk
-
10.
12 tökéletes beltéri növény azoknak, akiknek nincs kertjük
Ne a rendelkezésre álló szabad terület szabja meg nekünk, hogy legyenek-e otthon növényeink vagy ne, ha akarjuk őket! A zöldek életre keltik a teret, személyesebbé teszik otthonunkat, pozitív hangulatot teremtenek, megtisztítják a levegőt és kapcsolódást teremtenek köztünk és a természet között.
Megmutattuk, miért isteni a kapor és a gombás tokány, háromféle mignont hoztunk, de gasztrofilmet is ajánlottunk
Nem hagytunk titeket cserben a héten sem, konyhai trükkös cikkek, mennyei főételek és a TikTok-csatornánk sztárjai egyaránt a porondon voltak, de a beltéri növényekről is imádtatok olvasni.