Megmutattuk, miért isteni a kapor és a gombás tokány, háromféle mignont hoztunk, de gasztrofilmet is ajánlottunk

Nem hagytunk titeket cserben a héten sem, konyhai trükkös cikkek, mennyei főételek és a TikTok-csatornánk sztárjai egyaránt a porondon voltak, de a beltéri növényekről is imádtatok olvasni.

  1. A házi mozzarellához 3 hozzávaló és pár perc szükséges
    1.

    A házi mozzarellához 3 hozzávaló és pár perc szükséges

    Csupán három hozzávaló szükséges az ízletes házi mozzarella sajthoz: nyers tej, ecet és só. Ráadásul percek alatt elkészíthető, és hihetetlenül finom is.

  2. Így fő nálunk a tokányok non plus ultrája, a gombás borjútokány
    2.

    Így fő nálunk a tokányok non plus ultrája, a gombás borjútokány

    Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi időről időre csillapíthatatlan vágyat érzünk, hogy megfőzzünk egy szaftban tocsogó, igazi húsos-zöldséges-tejfölös magyaros tokányt. A köretkedvencekről természetesen megoszlanak a vélemények, mi a csigatésztát illetve galuskát favorizálók csoportjába tartozunk. Ezúttal gombával és borjúval operáltunk, a végeredmény pedig pompás lett.

  3. A póré csak arra vár, hogy ilyen pitét süss belőle – Új recept a Nosalty TikTok-csatornáján!
    3.

    A póré csak arra vár, hogy ilyen pitét süss belőle – Új recept a Nosalty TikTok-csatornáján!

    A póréhagyma egyike a kevésbé használt hagymáknak, ami nagy kár, tekintve, hogy milyen finom, karakteres, édeskés ízt ad minden ételnek. Ezen a pitén két egész póréhagyma trónol, nem is csoda hát, hogy verhetetlen recept az, ami most következik.

  4. A kreol-amerikai „piszkos rizs", amit magyarként is imádni fogtok
    4.

    A kreol-amerikai „piszkos rizs", amit magyarként is imádni fogtok

    Darált hús, fűszerek, csirkemáj, alaplé, sok-sok rizs, mindez egy serpenyőben lepirítva? Hát mit ne szeretnénk ebben? Legyünk nyitottak más konyhákra is, és vegyük észre a meglepő egyezéseket is! Kreol dirty rice, azaz piszkos rizs készült nálunk.

  5. 60 után is bőven van esély újrakezdeni, üzeni a svéd gasztro-romkom
    5.

    60 után is bőven van esély újrakezdeni, üzeni a svéd gasztro-romkom

    A főzőtanfolyam újrakezdőknek (Tuesday Club) egy annyira kedves és jól nézhető, könnyed, de azért nem bugyutába átmenő film, amire már nagyon régen vártunk. Olyan, mint egy könyv a vakációnkon, a tengerparton olvasva, amit alkalomadtán, amikor csak jólesne, újraolvasnánk (újranéznénk).

  6. „A parasztkonyha gazdag, finom és találékony” – Szeged gasztroszínterének legizgalmasabb séfjével, Katkó Krisztinával beszélgettünk
    6.

    „A parasztkonyha gazdag, finom és találékony” – Szeged gasztroszínterének legizgalmasabb séfjével, Katkó Krisztinával beszélgettünk

    Katkó Krisztina a magyar gasztronómiai színtér igazi különutas egyénisége. Gazdasági újságíróból lett remek séf és vendéglátó, sugárzik belőle az intellektus, a tudásvágy és megszerzett tudása átadásának öröme és szenvedélye. Étterme neve is sokat elárul a falai között zajló munkáról és a vendégélményekről: interjú a szegedi Alkimista Kulináris Műhely alapítójával és séfjével, Katkó Krisztinával.

  7. A megosztó kapor, amely nélkül nem csak a tökfőzelék elképzelhetetlen
    7.

    A megosztó kapor, amely nélkül nem csak a tökfőzelék elképzelhetetlen

    Az egyik legmegosztóbb fűszernövényünk, amelyet vannak, akik egész életükben ki nem állhatnak, mások kezdetektől vagy felnőttkoruktól elkötelezett rajongói. Egészséges, különleges, és sok étel elképzelhetetlen nélküle – ez a kapor, amely a nyár egyik sztár fűszere nálunk.

  8. Mignon háromféle színben és ízben, ahogy a majom kinyomta
    8.

    Mignon háromféle színben és ízben, ahogy a majom kinyomta

    Mignon, a gyermekkori kedvenc sütink. Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik ízben a legjobb, sőt, nem is lehet, éppen ezért egyből 3-félét kell készíteni belőle. Mutatjuk, hogyan csináld természetes színezékekkel!

  9. Így főzz tésztát a világ legjobb sajtjaival, karamellizált hagymával
    9.

    Így főzz tésztát a világ legjobb sajtjaival, karamellizált hagymával

    Ha szereted a sajtos tésztát, akkor ezt az érzést most szépen sokszorozd meg, adj hozzá némi prosciuttót, kizárólag nagyon zsíros habtejszínt, és olyan minőségi sajtokat, hogy a füled kettéáll. Megcsináltuk, megettük, és azóta visszasírjuk

  10. 12 tökéletes beltéri növény azoknak, akiknek nincs kertjük
    10.

    12 tökéletes beltéri növény azoknak, akiknek nincs kertjük

    Ne a rendelkezésre álló szabad terület szabja meg nekünk, hogy legyenek-e otthon növényeink vagy ne, ha akarjuk őket! A zöldek életre keltik a teret, személyesebbé teszik otthonunkat, pozitív hangulatot teremtenek, megtisztítják a levegőt és kapcsolódást teremtenek köztünk és a természet között.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...