Tippek tökéletes kovászos uborkához, eltűnő élelmiszerek és trükkök otthoni kánikulára a múlt hétről

Nézzük, mely cikkeket szerettétek a legjobban a múlt héten!

  1. A gyömbérkoktél, ami felrázta a TikTok-ot – Egészségbomba 3 perc alatt!
    1.

    A gyömbérkoktél, ami felrázta a TikTok-ot – Egészségbomba 3 perc alatt!

    Az egészség a legfontosabb, a következő egyszerű, de nagyszerű reggeli koktéllal pedig garantáltan mindent megtehetsz azért, hogy a szervezetednek is jól induljon a reggel!

  2. Erre használd a szezon eleji, zsenge és apró cukkinikat
    2.

    Erre használd a szezon eleji, zsenge és apró cukkinikat

    Cukkinit ugyan egész évben vásárolhatunk és ehetünk, azonban mégis ilyenkor, nyáron van a fő szezonja. Ilyenkor június végén, július elején elcsíphetjük még az egészen apró, zsenge darabokat, ezekkel pedig teljesen máshogy kell bánnunk.

  3. A mentes banánkenyér is lehet puha és szaftos – Irány a Nosalty TikTok-csatornája a receptért!
    3.

    A mentes banánkenyér is lehet puha és szaftos – Irány a Nosalty TikTok-csatornája a receptért!

    A banánkenyér egy szinte elronthatatlan sütemény: bármilyen receptet használunk is, biztos a siker. Azonban az ételérzékenységgel kűzdők sajnos ezt nem mindig mondhatják el. Nos, most nekik (is) hoztunk erre egy megoldást.

  4. Így főzz a kánikulában, hogy ne te sülj meg, hanem az ebéd
    4.

    Így főzz a kánikulában, hogy ne te sülj meg, hanem az ebéd

    Amikor beüt a kánikula, nem biztos, hogy túl sok kedvünk van bekapcsolni a sütőt vagy feltenni három különböző fazekat a gázra. Szerencsére nem kell az egész évszakban kenyéren és vízen élnünk, ha bevetjük az alábbi technikákat.

  5. 5+5 tipp, hogy jobb legyen a koviubid, mint a szomszédé
    5.

    5+5 tipp, hogy jobb legyen a koviubid, mint a szomszédé

    Mi kell a kovászos uborkához? Két-három meleg nap, ugyanennyi türelem, nagy befőttesüveg és jókora adag uborka – ha mindez adott, kezdődhet a kovászolás! Tarts velünk, hogy garantáltan ropogjon az az ubi!

  6. 5 lépés, amitől tényleg tökéletes lesz a meggyes keverted
    6.

    5 lépés, amitől tényleg tökéletes lesz a meggyes keverted

    A meggyes kevert a nyár egyik kedvenc süteménye, és ez nem is csoda: egyszerű, gyors és gyümölcsös, ráadásul alig akad, aki ne csábulna el, amikor meglátja az asztal közepén.

  7. A gyümölcs, ami segít a fogyásban, mégis kevesen fogyasztjuk
    7.

    A gyümölcs, ami segít a fogyásban, mégis kevesen fogyasztjuk

    A különleges gyümölcs nemcsak a fogyásban segít, de más kedvező egészségügyi tulajdonsággal is bír.

  8. Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk
    8.

    Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

    Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.

  9. Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből
    9.

    Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

    A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.

  10. „Torreádor, bika, sangria, tinto de verano; itthon ez erőltetett, nem ettől lesz spanyol egy hely" – interjú a most nyitó Arquitecto Pitpit alapítóival
    10.

    „Torreádor, bika, sangria, tinto de verano; itthon ez erőltetett, nem ettől lesz spanyol egy hely" – interjú a most nyitó Arquitecto Pitpit alapítóival

    Budapest egyik legszebb kertjében, az Építészpince helyén nyílik hamarosan az Arquitecto Pitpit, a 8 éve működő Padron testvérétterme, viszont egészen más koncepcióval. Az alapítókat, Beck Mártont, Farkas Gábort és Beck Lászlót kérdeztük a részletekről.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...