Top 9 tökös étel ~500 kalóriából

Azt mondjuk megértem, hogy ha valaki rossz emlékeket őriz a menzai tökfőzelékről, de szerencsére ennél sokkal többet tud a tök, ez a zsenge, kalóriaszegény idényzöldség.

A menzai tökfőzeléket én sosem szerettem. De ez nyilván nem a tök, hanem a receptúra hibája volt, nagy fehér masszában némi növényszálak úszkáltak. Otthon sem ettünk tökfőzeléket, azt hiszem azért, mert apám nem szerette. Számomra az első reveláció barátnőm édesanyjának tökfőzeléke volt, már nagykamasz koromban. Egészen megdöbbentem, hogy a tökfőzelék ilyen finom is lehet - azóta állandó kedvencem ez a zsenge zöldség. Persze nem csak főzelék formájában.

A közönséges tök, spárgatök a fogyókúrázók valóra vált álma a maga 19 (! - nem írtam el!) kalóriájával és 4 g szénhidráttartalmával 10 dekánként. Készíthetünk belőle hagyományosan főzeléket, illetve ha sikerül kisebb darabokat vennünk, akkor hússal, gombával, zöldségekkel töltött- vagy éppen rakott tököt.

Ötletadónak kigyűjtöttem most 9 étel receptjét, amelyek ~500 kcal energiatartalmúak adagonként, így jól beilleszthetőek ebédként az 1500-1600 kcal-os, fogyókúrás étrendekbe.

Próbáljátok ki őket!

Az ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória", szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.

Olvastad már?

Így lesz sikeres a tavaszi fogyókúrád!

fotó: Flickr/Aurora Michele

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...