Top 9 gombás hús 350 kalória alatt

Szeretitek a gombás húsokat? Én nagyon! Érdemes variálni a húsfajtákat és a különböző gombákat is. Most mutatok pár receptet, amit fogyókúrátokba is beilleszthettek!

A gomba+hús kombináció nálam tuti befutó. Készíthetjük szaftosabban, tejszínes, tejfölös, joghurtos mártásokkal vagy csak egy kicsit bővebb lével, de a kicsit megpirított, fokhagymás verzió is jöhet bármikor. Én ha tehetem, erdei gombákat választok a hús mellé, szerintem sokkal karakteresebb az ízük, mint a termesztett csiperkének - bár tény, hogy nehezebb hozzájuk jutni és a csiperke árban is kedvezőbb.

Receptjeink közül kiválogattam nektek 9 db, adagonként kevesebb, mint 350 kalória energiatartalmú gombás húsételt - nem csak csirkemellből. Köretként mehet melléjük fél adag (nyersen mérve 50 g) párolt rizs, barnarizs vagy kuszkusz, bulgur és friss zöldségekből készített saláta. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

Top 7 könnyű főzelék 400 kalória alatt

  1. 1.

    Csirkemell óvári módra

  2. 2.

    Tejszínes-gombás sertésszűz

  3. 3.

    Csirkemell balzsamecetes mártásban

  4. 4.

    Nápolyi sertésborda

  5. 5.

    Gyömbéres-chilis csirkemell laskagombával

  6. 6.

    Gombás sertésszűz

  7. 7.

    Gombás-sajtos csirkemell dóri konyhájából

  8. 8.

    Gyors diétás gombás csirkemell

  9. 9.

    Shiitake gombás csirkemell

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...