A gomba+hús kombináció nálam tuti befutó. Készíthetjük szaftosabban, tejszínes, tejfölös, joghurtos mártásokkal vagy csak egy kicsit bővebb lével, de a kicsit megpirított, fokhagymás verzió is jöhet bármikor. Én ha tehetem, erdei gombákat választok a hús mellé, szerintem sokkal karakteresebb az ízük, mint a termesztett csiperkének - bár tény, hogy nehezebb hozzájuk jutni és a csiperke árban is kedvezőbb.
Receptjeink közül kiválogattam nektek 9 db, adagonként kevesebb, mint 350 kalória energiatartalmú gombás húsételt - nem csak csirkemellből. Köretként mehet melléjük fél adag (nyersen mérve 50 g) párolt rizs, barnarizs vagy kuszkusz, bulgur és friss zöldségekből készített saláta. Próbáljátok ki őket!
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)