Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt

Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot 300 kalória alatt!

Belsőségek közül hazánkban a csirkemáj a legnépszerűbb, könnyen hozzáférhető, kedvező árú alapanyag, kiváló fehérje-, A-vitamin- és vasforrás. Arra ügyeljünk, hogy koleszterintartalma is magas, 10 dkg csirkemáj elfogyasztásával már túllépjük a napi koleszterinbeviteli ajánlás mennyiségét. Ettől azért ne essünk kétségbe, a változatosság jegyében bátran szerepeltessük étrendünkben havonta 1-2-szer, fogyasszuk sok zöldséggel, hogy a benne lévő koleszterintartalom felszívódását lassítsuk!

Receptjeink közül kiválogattam most nektek 9 db, adagonként kevesebb mint 300 kalória energiatartalmú csirkemájas ételt, kísérjétek kevés sós burgonyával vagy párolt rizzsel és sok zöldséggel!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...