Bevallom őszintén, hogy palacsintakészítésben nem vagyok jó. Legalábbis a hazai hagyományos vékony tésztásban, az amerikai pufival megbirkózom. Persze szeretni mindegyiket szeretem, így a férjemre és anyukámra marad a palacsintagyártás, ha felmerül rá az igény.
Ha ti már abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy nálam nagyobb rutint szereztetek a palacsintasütés terén, akkor próbáljatok ki alternatív alaptésztákat is. Például mehet a masszába búzaliszt helyett zabpehely vagy zabpehelyliszt, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, gesztenye- vagy rizsliszt, de készülhet akár liszt nélkül is. Ez utóbbi 3 kategória tagjai a gluténmentes étrendbe is beilleszthetőek, a korpával, zabpehellyel, teljes kiőrlésű lisztekkel készültek pedig magasabb rosttartalmúak, szénhidráttartalmuk lassabban szívódik fel.
Ne ijedjetek meg az újdonságoktól, próbáljátok ki a lenti receptek valamelyikét! Én még nem tudom melyiket fogom, de az 100%, hogy a hétvégén nálunk palacsintasütés lesz!
-
1.
Palacsinta - teljes kiőrlésű tönköly lisztből
-
2.
Zabpehely palacsinta cukor nélkül
-
3.
Diétás palacsinta
-
4.
Gesztenyelisztes palacsinta
-
5.
Rizsliszttel készült, gluténmentes palacsinta
-
6.
Zablisztes palacsinta PeZsuRi konyhájából
-
7.
Tojás-banán paleocsinta
-
8.
Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából
-
9.
Zabkorpás palacsinta Packy konyhájából