Top 9 alternatív palacsinta

Olyan emberrel már találkoztam, aki nem szereti a csokoládét, de olyannal még nem, aki nem szereti a palacsintát. Kóstoljátok meg egy kicsit másképpen!

Bevallom őszintén, hogy palacsintakészítésben nem vagyok jó. Legalábbis a hazai hagyományos vékony tésztásban, az amerikai pufival megbirkózom. Persze szeretni mindegyiket szeretem, így a férjemre és anyukámra marad a palacsintagyártás, ha felmerül rá az igény.

Ha ti már abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy nálam nagyobb rutint szereztetek a palacsintasütés terén, akkor próbáljatok ki alternatív alaptésztákat is. Például mehet a masszába búzaliszt helyett zabpehely vagy zabpehelyliszt, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, gesztenye- vagy rizsliszt, de készülhet akár liszt nélkül is. Ez utóbbi 3 kategória tagjai a gluténmentes étrendbe is beilleszthetőek, a korpával, zabpehellyel, teljes kiőrlésű lisztekkel készültek pedig magasabb rosttartalmúak, szénhidráttartalmuk lassabban szívódik fel.

Ne ijedjetek meg az újdonságoktól, próbáljátok ki a lenti receptek valamelyikét! Én még nem tudom melyiket fogom, de az 100%, hogy a hétvégén nálunk palacsintasütés lesz!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...