Top 9 alternatív palacsinta

Olyan emberrel már találkoztam, aki nem szereti a csokoládét, de olyannal még nem, aki nem szereti a palacsintát. Kóstoljátok meg egy kicsit másképpen!

Bevallom őszintén, hogy palacsintakészítésben nem vagyok jó. Legalábbis a hazai hagyományos vékony tésztásban, az amerikai pufival megbirkózom. Persze szeretni mindegyiket szeretem, így a férjemre és anyukámra marad a palacsintagyártás, ha felmerül rá az igény.

Ha ti már abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy nálam nagyobb rutint szereztetek a palacsintasütés terén, akkor próbáljatok ki alternatív alaptésztákat is. Például mehet a masszába búzaliszt helyett zabpehely vagy zabpehelyliszt, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, gesztenye- vagy rizsliszt, de készülhet akár liszt nélkül is. Ez utóbbi 3 kategória tagjai a gluténmentes étrendbe is beilleszthetőek, a korpával, zabpehellyel, teljes kiőrlésű lisztekkel készültek pedig magasabb rosttartalmúak, szénhidráttartalmuk lassabban szívódik fel.

Ne ijedjetek meg az újdonságoktól, próbáljátok ki a lenti receptek valamelyikét! Én még nem tudom melyiket fogom, de az 100%, hogy a hétvégén nálunk palacsintasütés lesz!

  1. 1.

    Palacsinta - teljes kiőrlésű tönköly lisztből

  2. 2.

    Zabpehely palacsinta cukor nélkül

  3. 3.

    Diétás palacsinta

  4. 4.

    Gesztenyelisztes palacsinta

  5. 5.

    Rizsliszttel készült, gluténmentes palacsinta

  6. 6.

    Zablisztes palacsinta PeZsuRi konyhájából

  7. 7.

    Tojás-banán paleocsinta

  8. 8.

    Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából

  9. 9.

    Zabkorpás palacsinta Packy konyhájából

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...