Top 9 alternatív palacsinta

Olyan emberrel már találkoztam, aki nem szereti a csokoládét, de olyannal még nem, aki nem szereti a palacsintát. Kóstoljátok meg egy kicsit másképpen!

Bevallom őszintén, hogy palacsintakészítésben nem vagyok jó. Legalábbis a hazai hagyományos vékony tésztásban, az amerikai pufival megbirkózom. Persze szeretni mindegyiket szeretem, így a férjemre és anyukámra marad a palacsintagyártás, ha felmerül rá az igény.

Ha ti már abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy nálam nagyobb rutint szereztetek a palacsintasütés terén, akkor próbáljatok ki alternatív alaptésztákat is. Például mehet a masszába búzaliszt helyett zabpehely vagy zabpehelyliszt, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, gesztenye- vagy rizsliszt, de készülhet akár liszt nélkül is. Ez utóbbi 3 kategória tagjai a gluténmentes étrendbe is beilleszthetőek, a korpával, zabpehellyel, teljes kiőrlésű lisztekkel készültek pedig magasabb rosttartalmúak, szénhidráttartalmuk lassabban szívódik fel.

Ne ijedjetek meg az újdonságoktól, próbáljátok ki a lenti receptek valamelyikét! Én még nem tudom melyiket fogom, de az 100%, hogy a hétvégén nálunk palacsintasütés lesz!

  1. 1.

    Palacsinta - teljes kiőrlésű tönköly lisztből

  2. 2.

    Zabpehely palacsinta cukor nélkül

  3. 3.

    Diétás palacsinta

  4. 4.

    Gesztenyelisztes palacsinta

  5. 5.

    Rizsliszttel készült, gluténmentes palacsinta

  6. 6.

    Zablisztes palacsinta PeZsuRi konyhájából

  7. 7.

    Tojás-banán paleocsinta

  8. 8.

    Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából

  9. 9.

    Zabkorpás palacsinta Packy konyhájából

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...