Top 7 müzlis reggeli

Ki mondta, hogy a müzlit csak tejjel vagy joghurttal adhatjuk gyermekeinknek reggelire? Jöjjön néhány példa, hogyan tegyük kelendővé, miként variáljuk a müzlis reggelik sorát.

Tehetjük pohárkrémbe joghurttal, friss gyümölcsökkel. Süthetünk formakenyeret belőle, melyhez jól esik egy pohár tej, kakaó, karamell vagy macikávé. A legkelendőbbek mégis a házi készítésű müzliszeletek. Nem kötelező a drogériák vagy áruházak polcain lévő sablonos, csokis-banános, epres-fehércsokoládés variációkat utánozni. Érdemes a gyerkőcök kedvenc müzlikeverékének, gabonapelyhének felhasználásával új kombinációkat kikísérletezni. Egy szeletbe rejteni az összes kedvelt finomságot, kihagyva példának okáért a mazsolát vagy a földimogyorót, melyek láttán sok gyermek fanyalog a kereskedelemben kapható termékektől. Ehetjük teljesen cukormentesen is, de édesíthetünk alternatív módon, akár mézzel, gyümölcslével vagy aszalt gyümölcsökkel is.

  1. 1.

    Áfonyás joghurtkrém müzlivel

  2. 2.

    Körtés-túrós müzlis reggeli

  3. 3.

    Datolyás-müzlis házi kenyér

  4. 4.

    Joghurtos müzlikenyér

  5. 5.

    Müzlisüti

  6. 6.

    Zabsüti müzlivel PeZsuRitól

  7. 7.

    Sokgyümölcsös müzliszelet

Olvastad már?

A gyerekek 5 kedvenc levese

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...