Top 7 könnyű rakott zöldség

Bevallom, én sosem unom meg a zöldségeket. Alacsony energia-, magas élelmirost-tartalom, és kiváló alapanyagok a fogyókúrában – akár még rakva is!

A töltött zöldségek mellett nagyon kedvelem a rakott zöldségeket is. Ha húsréteget is tervezünk bele, máris kész a teljes értékű ebédünk vagy vacsoránk. Kilóink lefaragása érdekében a zöldség rétegek lehetnek bátran vastagok, azonban a besamel mártással bánjunk óvatosan, ha lehet, hagyjuk is el. Tejföl helyett válasszunk görög vagy natúr joghurtot, húsfélék közül a sovány húsrészeket (kérjük meg a hentest, hogy az általunk kiválasztott húsdarabot darálja le.) Ételeink változatosabbá tétele érdekében kísérletezzünk bátran a különböző ízesítésű mártásokkal, használjunk sokféle friss fűszernövényt.

Épp szezonban vannak a rakott ételek alapjául szolgáló alacsony energiatartalmú zöldségek, mint például a patisszon, a cukkini, a padlizsán, a zsenge tök, a karfiol, a brokkoli, a zöldbab, a káposzta és a kelkáposzta. Kiválogattam nektek most 7 db, adagonként kevesebb, mint 500 kcal energia-, és kevesebb, mint 50 g szénhidráttartalmú ebédnek való ételt. Tervezzétek be őket a jövő heti menübe!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Erdélyi rakott padlizsán

  2. 2.

    Rakott zöldség darált hússal diétásan

  3. 3.

    Lasagne tészta nélkül

  4. 4.

    Rakott patisszon

  5. 5.

    Moussaka pulykahússal

  6. 6.

    Rakott gyöngybab

  7. 7.

    Rakott tofu zöldségekkel és kölessel

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...