Top 7 C-vitamindús körtesaláta

A körte a hűvösebb őszi időszak egyik természetes vitaminforrása. Ezért különösen érdemes kihasználni az előnyeit, fogyasszuk gyakran, készítsük el például salátának! 

Lédús és zamatos, vagy egy kicsit keményebb, roppanós - nálunk otthon favorit a körte. Igaz, legjobban hámozva, szeletelve fogy - a gyerekeknek „csak úgy", de én imádom salátákban, karakteres sajtokkal vagy épp levesként, akár egy kis chilivel megdobva. Az őszi-téli gyümölcsínséges időszakban kiváló alternatívája az almának és a déli gyümölcsöknek.

A többi gyümölcshöz hasonlóan a körte is magas víz- és élelmirost-tartamú - két olyan tulajdonság, ami jót tesz a belek működésének. Egy közepes körte biztosítja a napi C-vitaminszükségletünk 10%-át, ami az őszi időszakban nem elhanyagolandó tulajdonság. Szénhidráttartalmának egy része ugyan gyorsan felszívódik, de pár szelet karakteres sajttal fogyasztva - és így a szénhidrát-felszívódását lassítva - kiváló uzsonna lehet.

A körte változatos felhasználását bemutatandó összeválogattam nektek most 7 db, a kiegyensúlyozott étrendbe is jól beilleszthető körtés salátareceptet. Próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Pikáns körtesaláta

  2. 2.

    Sült körtés saláta

  3. 3.

    Kéksajtos körtesaláta

  4. 4.

    Körtés zellersaláta

  5. 5.

    Őszi körtés-spenótos gerslisaláta

  6. 6.

    Tárkonyos - körtés krumplisaláta

  7. 7.

    Körtés édeskömény saláta

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...