Top 5 sütilelőhely Budapesten - az amerikaiak szerint

Az amerikai Paste Magazin öt cukrászda öt sütijét ajánlja mindenképpen, ha valaki Budapesten jár. Vannak klasszikus és újabb sütik is - mi az, amit ti nem hagynátok ki?

A Paste Magazin szerint, bár Magyarország főleg a sós fogásairól ismert, érdemes elmerülni a cukrászdák világában is. Annak, aki Budapesten jár, a következő cukrászdák remekeit ajánlja kipróbálásra:

Dobostorta - Gerbeaud

Az ország egyik leghíresebb cukrászdája több mint egy évszázada működik. Dobos C. József korában tortája forradalmi, szinte könnyed sütinek számított - népszerűsége pedig a mai napig töretlen. Hogy a magazin azért ajánlja a Gerbeaud-ban való kipróbálást, mert itt ízlett nekik a legjobban, vagy mert a cukrászdát önmagában is kötelező megnézni egy ide látogatónak, azt nem tudjuk.

Eredeti Dobostorta

Flódni - Frőlich

A pesti zsidó sütemény tipikus monarchiás édesség, és szerencsére reneszánszát éli. A dió, mák, alma és szilvalekvár rétegű pite mindenki szívét rabul ejti, aki egyszer kóstolta. A cikk írója Raj Ráchel flódniját is szerette, de a kóser Frőlich Cukrászda változatának diós és mákos rétege végül győzött.

Anna néni flódnija

Eszterházy-torta - Raj Ráchel

A cikk írója szerint Ráchel a híres flódni mellett mesés Eszterházy-tortát is készít. Az Eszterházy család híres receptje eredetileg valószínűleg mandulával készült, de a monarchiában már a diós változat terjedt el. A szerző azért szavazott győztesként erre a tortára, mert a megszokott, fondantos verzióval ellentétben ezen egy vékony tejszínhabréteg van, amitől a torta még könnyedebb lesz.

Hatlapos Eszterházy-torta

Áfonyás máktorta - Gerbeaud

A cikkíró odavan a ténytől, hogy a mák és az áfonya savanyúsága mennyire jól kiegészítik egymást. Vicces, hiszen Amerikában század annyi mákot sem használnak, mint mi, inkább csak díszítésként kerül egy-egy süti tetejére. Ezért lehet, hogy egy nekünk átlagosnak tűnő kombináció bekerülhetett a top öt közé!

Szilvalekváros máktorta liszt nélkül

Almatorta - Café Kara

Bár almás pitéje nagyjából minden országnak van, az író nagyon megszerette az amerikai verzióhoz képest puha és lágy tésztát, amit a Café Karaban kóstolt. A torta másik nagy előnye a vékonyra reszelt, héjas almatöltelék.

Ötfűszeres almás pite

Hogy a lista mennyire fedi a valóságot, az egyéni ízlés kérdése. Ti milyen cukrászdát ajánlanátok, amit mindenképpen ki kell próbálni?

Ez is érdekelhet

Sütitrendek az elmúlt száz éveben

(viapastemagazin)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...