A TOP 5 legprofibb hamburgerező Európában - a listán egy magyar burgeres is!

Sokan vannak, akik tutira mennek, és utazáskor is a hamburgerre szavaznak. Összeállt egy európai nagyvárosi toplista hamburgerezőkből, amire egy magyar hely is felkerült.

ABig 7 Travel.com nevezetű utazás tematikájú weboldal készített egy összeállítást az Európai Unión belül található hamburgerezőkről. A legjobbakról. Szóval ha utazós vagy, és európai nagyváros a cél, viszont nincs mindig kedved/időd/érkezésed a helyi konyhát tesztelni, a hamburger meg mindig beválik, válaszd a legjobb helyet.

  • A listát az oldal (bigseventravel) olvasóinak, socialmedia-követőinek (ami mintegy 1,5 millió ember) és gasztroszakértőknek véleménye alapján állították össze,

  • az elbírálás során étteremkritikákat és neves gasztroblogok véleményét is figyelembe vették,

  • az Európia Unió 50 nagyvárosa szerepel rajta, néhány városból több étterem is felkerült a listára.

Mindenesetre az 5. helyen található Bamba Marha helyezéséhez gratulálunk!

A teljes 50-es listát itt találjátok.

Szóval íme a TOP 5-ös lista:

1. Burger And Beyond – London

Burger and Beyond, London

Az étterem és food truck Londonban igen ismertnek számít, a bírák szerint annyira jó, hogy az első helyezést kapta. Egyszerű, finom, tökéletes - ezekkel a jelzőkel illették.

2. Gasoline Grill – Koppenhága

Gasoline Grill, Koppenhága

A nemzetközi elismerésnek örvendező dán burgerező a második helyet érdemelte ki - ha Koppenhága és hambi, ide menjetek.

3. Dish – Prága

Dish, Prága

A helyben darált és készített húsokkal tökéletesített cseh hamburgerek letisztultságukról híresek, a hangsúly a minőségi alapanyagokon van.

4.Patty And Bun – London

Patty and Bun, London

A második londoni szereplő - a lucskos, szaftos, iszonyú guszta burgerek háza ez, amiknek látványától is olyan éhes leszel, hogy megőrülsz.

5.Bamba Marha Burger Bar – Budapest

Bamba Marha Burger Bár, Budapest

És az ötödik helyezett, a magyar Bamba Marha csapata, akiknek éttermeit már több ponton is megtalálhatjátok a fővárosban, többek közt a Deákon, a Bazilikánál vagy a Haris közben is. Abszolút jó spot, ha hambira vágytok, csak ajánlani tudjuk! És mindenképpen említésre méltó, hogy felkerült a listára.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Miben más a panko, mint a jól ismert zsemlemorzsa? Végre kiderül!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...