Top 3, lépésről lépésre recept

Egyik legnépszerűbb szakácsunk, Dacota minden héten bemutat nektek egy-egy népszerű finomságot, lépésről lépésre elkészítve. Most 2012 legnépszerűbb receptjeiből csemegézhettek!

Senki nem születik profinak a konyhában, és minden nap új és új szakácspalánták ragadnak fakanalat. Lépésről lépésre sorozatunkban egy-egy népszerű, szezonális finomság elkészítését szeretnénk bemutatni nektek tippekkel és trükkökkel, hiszen nemcsak a kezdőknek, hanem a haladóknak is elkél néha a segítség!

Első helyezett: aranygaluska

Tavaly az aranygaluska készítésére voltatok a legtöbben kíváncsiak. A pihe-puha, omlós, kelt tésztát sokan a nagymama készítésére bízzák, pedig egyáltalán nem nagy ördöngösség! Mindig szezonja van, nemcsak nyáron esik jól egy tányér hideg meggyleves után, télen is isteni uzsonna egy pohár kakaóval vagy forralt borral.

{ GALÉRIA = title:Aranygaluska%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9 }

Az eredeti cikket és a receptet itt találod! >>

A második helyezett: palócleves

A Gundel étterem főszakácsának Mikszáth Kálmán tiszteletére készített levese volt a másik nagy kedvenc. A századfordulós recept ötvözi magában a karakteres paprikás, magyaros ízeket a boldog békeidők francia konyhájának behatásával. Elkészítése borzasztó egyszerű, de vigyázat, függőséget okoz!

{ GALÉRIA = title:Pal%C3%B3cleves%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 10,11,12,13,14,15,16,17,18 }

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Kattints a képre a galériáért! >>

Harmadik helyezett: kínai szezámmagos csirke

A két, ízig-vérig hazai étel után a harmadik befutó egy kínai fogás lett. Bár kutatást nem végeztünk, a pizza és a hamburger mellett valószínűleg a kínai büfékből hódító útra indult szezámmagos csirkefalatok a legnépszerűbb külföldi étel nálunk. Bár a hozzávalókat nem túl egyszerű beszerezni, nem túl drágák, és nagyon sokáig kitartanak – így bátran ajánljuk mindenkinek az otthoni elkészítést!

{ GALÉRIA = title:K%C3%ADnai%20szez%C3%A1mmagos%20csirke%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 19,20,21,22,23,24,25 }

Kattints a képre a galériáért! >>

Az eredeti cikk és a recept itt található >>

Legújabb receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 húsmentes ebédötlet, ha tartod a böjtöt... vagy csak kacérkodsz...

A jóllakás tudománya nem áll meg a szénhidrát + hús kombójánál, ezen már rég túlvagyunk. A hüvelyesek, a gomba, a különféle zöldségek, fűszerek, növényi fehérjeforrások és persze a tojás is laktató és millióképp variálható alapanyagok, ha tartod a böjtöt, vagy szimplán csak nem eszel húst.

8 hely, ahol tilos tárolni a forrólevegős sütőt

Az, hogy hová helyezzük a forrólevegős sütőt, jelentősen befolyásolja annak biztonságát és teljesítményét: ha rosszul választunk, akkor nemcsak, hogy nem működik majd megfelelően a gép, de balesetveszélyessé is válhat. Mondjuk, mire kell figyelni!

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...