TOP 23 szépséges és ünnepélyes leves

Egy isteni ünnepi leves nélkül nem teljes a karácsonyi menü, a kínálat pedig mérhetetlenül nagy - újítsunk, változtassunk, vagy főzzük kedvencünket idén új recept szerint!

Azt vettem észre, hogy ahogy öregszem, úgy válok egyre inkább levesmániássá. Karácsonykor nálunk a húsleves zöldséggel és májgaluskával mindig adott, esetleg egy jó krémleves (hagyma vagy sütőtök) is az asztalra kerül. Nálatok milyen leves szerepel az idei ünnepi menüsoron? Ha unjátok a megszokott halászlét, vagy még nem is gondolkoztatok rajta, mit főztök, adunk pár tippet!

  1. 1.

    Borleves fahéjhabbal

  2. 2.

    Kókuszos gesztenyekrémleves

  3. 3.

    Chilis rákleves

  4. 4.

    Halászlé 6.

  5. 5.

    Lazackrémleves lazac chips-szel

  6. 6.

    Tokaji borkrémleves

  7. 7.

    Sütőtök krémleves 2. (narancsos)

  8. 8.

    Korhelyleves Marti konyhájából

  9. 9.

    Hagymakrémleves Bettyke konyhájából

  10. 10.

    Bajai halászlé házi gyufametélttel

  11. 11.

    Fűszeres szilvaleves

  12. 12.

    Citromos gyömbéres húsleves

  13. 13.

    Húsleves halgerincből

  14. 14.

    Marhahúsleves metélttésztával

  15. 15.

    Hagymaleves sajtos habgaluskával sütve

  16. 16.

    Húsleves (Orja leves)

  17. 17.

    Forró gyömbéres almaleves

  18. 18.

    Sütőtökös vöröslencse krémleves

  19. 19.

    Narancsos édesburgonya leves

  20. 20.

    Tejszínes narancsleves fahéjjal

  21. 21.

    Római köményes céklaleves

  22. 22.

    Tejszínes halleves

  23. 23.

    Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Olvastad már?

TOP 25 pazar saláta az ünnepi sült mellé

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...