Top 17 csodás, egészséges őszi saláta

Mélybordó, sötétzöld, narancssárga, barna - igazi, meleg színekben pompázó őszi saláták. Töltsd fel velük a vitaminraktáraidat!

Sütőtök, cékla, körte, alma, édesburgonya, dió és mandula - mind egy szálig fantasztikus hozzávalói az őszi salátáknak. Vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostban, összetett szénhidrátokban gazdag alapanyagok, amelyeket a jótékony hatás fokozása érdekében kiegészíthetünk telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajokból (pl. lenmag-, dió-, tökmag-, olíva-) készült öntetekkel, karakteres ízű sajtokkal, roppanós diófélékkel, olajos magvakkal.

Muszáj kipróbálnotok őket ebédre vagy vacsorára! Válasszatok az alábbi gyűjteményből, garantálom, hogy nem fogtok csalódni!

Olvastad már?

Top 15+1 cukormentes, zabpelyhes süti

  1. 1.

    Csicseriborsós saláta

  2. 2.

    Emerald saláta avagy majdnem Waldorf saláta felturbózva

  3. 3.

    Őszi szőlős-sütőtökös saláta

  4. 4.

    Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval

  5. 5.

    Sült zöldségsaláta fetával

  6. 6.

    Lilakáposzta saláta sütőtökkel és babbal

  7. 7.

    Joghurtos kínai kel saláta

  8. 8.

    Zöldalmás-diós saláta kéksajttal

  9. 9.

    Nyers sütőtöksaláta Szotyitól

  10. 10.

    Csicseriborsós-sütőtökös-céklás saláta

  11. 11.

    Mandarinos-balzsamecetes zöldsaláta

  12. 12.

    Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval

  13. 13.

    Édeskömény saláta gorgonzolával és dióval

  14. 14.

    Sültcékla-körtesaláta kéksajttal

  15. 15.

    Sütőtökös paradicsomsaláta

  16. 16.

    Szicíliai narancssaláta

  17. 17.

    Gorgonzolás-diós saláta

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...