Top 15 klassz palacsinta zabpehellyel

Csempészd be az egészséget a palacsintába, készítsd el zabpehellyel! Hidd el, így is isteni lesz!

A zabpehely ma már gyakorlatilag bárhol kapható egész vagy aprított formában, és kiváló választás, ha a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető élelmiszert keresünk. Egyszerűen és változatosan elkészíthető, összetett szénhidrátokban, növényi fehérjében gazdag alapanyag. Magas élelmirost-tartalma miatt lassabban emésztjük meg, így hosszabban tartó telítettségérzetet biztosít, az étkezések között így kisebb a csábítás. Ennek és az ún. béta-glükán poliszacharid-tartalmának köszönhetően akadályozza a táplálékkal elfogyasztott „rossz” koleszterin egy részének felszívódását. A natúr zabpehely a teljes gabonaszemet tartalmazza – a korpát és a csírát is. A British Medical Journal 2011-es tanulmánya szerint 20%-kal alacsonyabb a végbélrák előfordulása azok körében, akik napi 90 gramm teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak. Emellett gazdag olyan természetes növényi eredetű anyagokban, ún. növényi lignánokban, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ezek az anyagok megtalálhatóak még pl. a lenmagban, de a szezám-, napraforgómagban és a brokkoliban is.

Hétköznapi ételeinket is egészségesebbé tehetjük, ha zabpelyhet csempészünk az alapanyagok közé. Összegyűjtöttem most 15 db, zabpehely felhasználásával készíthető palacsinta receptjét, próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Mindent az egészséges zabkásáról

  1. 1.

    Zabpehelylisztes amerikai palacsinta

  2. 2.

    Zabpehely-palacsinta medea konyhájából

  3. 3.

    Diétás zabpalacsinta

  4. 4.

    Zabpalacsinta zabtejből

  5. 5.

    Ricottás-zabpehelyes palacsinta

  6. 6.

    Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából

  7. 7.

    Zabpelyhes palacsinta Nikola konyhájából

  8. 8.

    Zabpalacsinta túróval töltve

  9. 9.

    Cukormentes zabpelyhes banánpalacsinta

  10. 10.

    Áfonyás proteines palacsinta

  11. 11.

    Túrós-körtés zabpehely-palacsinta

  12. 12.

    Pirított zabpelyhes palacsintatészta

  13. 13.

    Cukkinis-zabpelyhes palacsinta

  14. 14.

    Répás amerikai palacsinta

  15. 15.

    Zabpalacsinta karamellas almával

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...