Top 15 ízpárosítás lekvárokhoz

Almát bármilyen lekvárhoz tehetünk, ízben nem nyom el csak textúrában gazdagít más gyümölcsöket. De mit mivel párosíthatunk még?

Citrommal savanyíthatunk, almával tompíthatunk, bodzával érdekesebbé tehetjük a lekvárok ízét. Chilivel, rozmaringgal, bazsalikommal egy fűszeres plusz ízt adhatunk az üvegbe rejtett gyümölcsöknek. A legizgalmasabb eredményt pedig egy kevés csokoládé hozzáadásával érhetjük el, erre is mutatunk példákat. Szemezgessetek alábbi összeállításunkból kedvetekre!

  1. 1.

    Almás bodzalekvár Gizitől

  2. 2.

    Bodzás fehércsokis málnalekvár

  3. 3.

    Csokis meggylekvár

  4. 4.

    Fehér csokoládés málnalekvár

  5. 5.

    Kivilekvár csokival

  6. 6.

    Cukormentes baracklekvár főzés nélkül

  7. 7.

    Chilis ananászlekvár

  8. 8.

    Klementin dzsem gyömbérrel

  9. 9.

    Sárgadinnyelekvár citrommal

  10. 10.

    Narancsvirágos grapefruitlekvár

  11. 11.

    Almás-gyömbéres rebarbaradzsem

  12. 12.

    Banános-eperlekvár

  13. 13.

    Rozmaringos birsalmalekvár

  14. 14.

    Triple Sec-es almalekvár

  15. 15.

    Levendulás eperlekvár

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...