Citrommal savanyíthatunk, almával tompíthatunk, bodzával érdekesebbé tehetjük a lekvárok ízét. Chilivel, rozmaringgal, bazsalikommal egy fűszeres plusz ízt adhatunk az üvegbe rejtett gyümölcsöknek. A legizgalmasabb eredményt pedig egy kevés csokoládé hozzáadásával érhetjük el, erre is mutatunk példákat. Szemezgessetek alábbi összeállításunkból kedvetekre!
-
1.
Almás bodzalekvár Gizitől
-
2.
Bodzás fehércsokis málnalekvár
-
3.
Csokis meggylekvár
-
4.
Fehér csokoládés málnalekvár
-
5.
Kivilekvár csokival
-
6.
Cukormentes baracklekvár főzés nélkül
-
7.
Chilis ananászlekvár
-
8.
Klementin dzsem gyömbérrel
-
9.
Sárgadinnyelekvár citrommal
-
10.
Narancsvirágos grapefruitlekvár
-
11.
Almás-gyömbéres rebarbaradzsem
-
12.
Banános-eperlekvár
-
13.
Rozmaringos birsalmalekvár
-
14.
Triple Sec-es almalekvár
-
15.
Levendulás eperlekvár