Top 15 csodás teljes kiőrlésű kenyér

Sokan tartanak a házi kenyérsütéstől, pedig nem akkora ördöngösség, ráadásul kenyérsütőgép nélkül is csodás kenyerek készíthetőek.

Ma már szerencsére akár kisebb üzletekben is széles, kenyérsütéshez használható lisztválasztékot találunk. Kísérletezzünk velük, használjuk őket változatosan, bátran használjunk többféle lisztet is 1-1 kenyér elkészítésekor!

A teljes kiőrlésű lisztek előnyei a sima, finomított fehér liszthez képest a magasabb élelmi rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalom. Kenyereink értékes tápanyagtartalmát tovább növelhetjük gabonakorpa, útifű maghéj vagy olajos magvak (pl. tökmag, lenmag, napraforgómag, szezámmag) hozzáadásával.

Összegyűjtöttem nektek most 15 csodás, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyér receptjét, induljon a lisztbevásárlás!

Olvasd el!

Tudj meg többet a szénhidrátokról!

  1. 1.

    Sokmagvas kenyér 2.

  2. 2.

    Zabkorpás teljes kiőrlésű kenyér

  3. 3.

    Aszalt paradicsomos kenyér 2.

  4. 4.

    Tökmagos tönkölycipó

  5. 5.

    Chia magos teljes kiőrlésű kenyér

  6. 6.

    Teljes kiőrlésű kenyér 3. - korpával

  7. 7.

    Kenyér amaránt liszttel

  8. 8.

    Bajor rozskenyér

  9. 9.

    Rozsos kenyér

  10. 10.

    Teljes kiőrlésű kenyér Odzsitól

  11. 11.

    Búzacsírás lenmagos cipó

  12. 12.

    Mákos-szezámmagos tönkölybagett

  13. 13.

    Sütőben sült magos teljes kiőrlésű kenyér

  14. 14.

    Magos kenyér Katharosz konyhájából

  15. 15.

    Teljes kiőrlésű búzakenyér

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...