Mi családilag nagy májkrémrajongók vagyunk (lennénk), többé-kevésbé szeretjük is a bolti verziókat, mondjuk nagyfiammal a legjobban a helyi hentes házi májasát imádjuk. A bolti májasokkal nekem az egyik fő problémám, hogy nagyon sósak, jóval az én ízlésemet (és egészségvédelmi elképzeléseimet) meghaladóan, illetve hogy viszonylag kevés fűszerezéssel próbálkoznak, az összetevők között is találunk olyan húsipari termékeket, amelyeket személy szerint nem biztos, hogy szívesen elfogyasztanék, az eltarthatóságot biztosító adalékanyagokat már nem is említve.
Ezért az egyik legjobb megoldás, ha magunk készítjük el otthon a májkrémünket. Akkor mind a sózását, mind a fűszerezését saját vagy családunk ízléséhez igazíthatjuk, pontosan látjuk, hogy mi kerül a masszába, és akár hetente új változatokat, ízeket, alapanyagokat is kipróbálhatunk. Megfelelő mennyiségben készítve az eltarthatóság miatt sem kell aggódnunk, így adalékanyagokra sincs szükségünk.
Olvasd el!
Az egészséges élet a boltban kezdődik
A máj a magyar konyhában a legnépszerűbb belsőség, magas teljes értékű fehérje, A-vitamin- és vastartalmú alapanyag. Hazánkban fogyasztjuk a marha, a sertés, a borjú, a csirke és a pulyka máját is.
Házi májas inspirációkhoz kiválogattam most 13+1 db változatos alapanyagokból, változatos fűszerezéssel elkészíthető házi májkrém receptjét. Elkészítésükben nincs semmi ördöngösség, bátran próbáljátok ki őket!
-
1.
Kakukkfüves csirkemájpástétom
-
2.
Paleo kacsamájpástétom
-
3.
Citromos-szegfűszeges májpástétom
-
4.
Házi májkrém zsályával és chilivel
-
5.
Gombás csirkemájkrém (5.)
-
6.
Mandulás csirkemájpástétom
-
7.
Kacsamáj terrin
-
8.
Aszalt szilvás májpástétom
-
9.
Marhamájkrém
-
10.
Bourbon csirkemájpástétom
-
11.
Sajtkrémes csirkemájpástétom
-
12.
Pulykamáj pástétom
-
13.
Narancsos májpástétom
-
14.
Házi csirkemájpástétom