Top 13+1 szuper májkrém házilag

Ha szereted a májast, de eleged van a fura összetevőkből és adalékanyagokból a bolti májkrémek címkéjén, akkor a legegyszerűbb, ha elkészíted te magad, otthon!

Mi családilag nagy májkrémrajongók vagyunk (lennénk), többé-kevésbé szeretjük is a bolti verziókat, mondjuk nagyfiammal a legjobban a helyi hentes házi májasát imádjuk. A bolti májasokkal nekem az egyik fő problémám, hogy nagyon sósak, jóval az én ízlésemet (és egészségvédelmi elképzeléseimet) meghaladóan, illetve hogy viszonylag kevés fűszerezéssel próbálkoznak, az összetevők között is találunk olyan húsipari termékeket, amelyeket személy szerint nem biztos, hogy szívesen elfogyasztanék, az eltarthatóságot biztosító adalékanyagokat már nem is említve.

Ezért az egyik legjobb megoldás, ha magunk készítjük el otthon a májkrémünket. Akkor mind a sózását, mind a fűszerezését saját vagy családunk ízléséhez igazíthatjuk, pontosan látjuk, hogy mi kerül a masszába, és akár hetente új változatokat, ízeket, alapanyagokat is kipróbálhatunk. Megfelelő mennyiségben készítve az eltarthatóság miatt sem kell aggódnunk, így adalékanyagokra sincs szükségünk.

Olvasd el!

Az egészséges élet a boltban kezdődik

A máj a magyar konyhában a legnépszerűbb belsőség, magas teljes értékű fehérje, A-vitamin- és vastartalmú alapanyag. Hazánkban fogyasztjuk a marha, a sertés, a borjú, a csirke és a pulyka máját is.

Házi májas inspirációkhoz kiválogattam most 13+1 db változatos alapanyagokból, változatos fűszerezéssel elkészíthető házi májkrém receptjét. Elkészítésükben nincs semmi ördöngösség, bátran próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Kakukkfüves csirkemájpástétom

  2. 2.

    Paleo kacsamájpástétom

  3. 3.

    Citromos-szegfűszeges májpástétom

  4. 4.

    Házi májkrém zsályával és chilivel

  5. 5.

    Gombás csirkemájkrém (5.)

  6. 6.

    Mandulás csirkemájpástétom

  7. 7.

    Kacsamáj terrin

  8. 8.

    Aszalt szilvás májpástétom

  9. 9.

    Marhamájkrém

  10. 10.

    Bourbon csirkemájpástétom

  11. 11.

    Sajtkrémes csirkemájpástétom

  12. 12.

    Pulykamáj pástétom

  13. 13.

    Narancsos májpástétom

  14. 14.

    Házi csirkemájpástétom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...