Top 13+1 szuper májkrém házilag

Ha szereted a májast, de eleged van a fura összetevőkből és adalékanyagokból a bolti májkrémek címkéjén, akkor a legegyszerűbb, ha elkészíted te magad, otthon!

Mi családilag nagy májkrémrajongók vagyunk (lennénk), többé-kevésbé szeretjük is a bolti verziókat, mondjuk nagyfiammal a legjobban a helyi hentes házi májasát imádjuk. A bolti májasokkal nekem az egyik fő problémám, hogy nagyon sósak, jóval az én ízlésemet (és egészségvédelmi elképzeléseimet) meghaladóan, illetve hogy viszonylag kevés fűszerezéssel próbálkoznak, az összetevők között is találunk olyan húsipari termékeket, amelyeket személy szerint nem biztos, hogy szívesen elfogyasztanék, az eltarthatóságot biztosító adalékanyagokat már nem is említve.

Ezért az egyik legjobb megoldás, ha magunk készítjük el otthon a májkrémünket. Akkor mind a sózását, mind a fűszerezését saját vagy családunk ízléséhez igazíthatjuk, pontosan látjuk, hogy mi kerül a masszába, és akár hetente új változatokat, ízeket, alapanyagokat is kipróbálhatunk. Megfelelő mennyiségben készítve az eltarthatóság miatt sem kell aggódnunk, így adalékanyagokra sincs szükségünk.

Olvasd el!

Az egészséges élet a boltban kezdődik

A máj a magyar konyhában a legnépszerűbb belsőség, magas teljes értékű fehérje, A-vitamin- és vastartalmú alapanyag. Hazánkban fogyasztjuk a marha, a sertés, a borjú, a csirke és a pulyka máját is.

Házi májas inspirációkhoz kiválogattam most 13+1 db változatos alapanyagokból, változatos fűszerezéssel elkészíthető házi májkrém receptjét. Elkészítésükben nincs semmi ördöngösség, bátran próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Kakukkfüves csirkemájpástétom

  2. 2.

    Paleo kacsamájpástétom

  3. 3.

    Citromos-szegfűszeges májpástétom

  4. 4.

    Házi májkrém zsályával és chilivel

  5. 5.

    Gombás csirkemájkrém (5.)

  6. 6.

    Mandulás csirkemájpástétom

  7. 7.

    Kacsamáj terrin

  8. 8.

    Aszalt szilvás májpástétom

  9. 9.

    Marhamájkrém

  10. 10.

    Bourbon csirkemájpástétom

  11. 11.

    Sajtkrémes csirkemájpástétom

  12. 12.

    Pulykamáj pástétom

  13. 13.

    Narancsos májpástétom

  14. 14.

    Házi csirkemájpástétom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...