A normandiai faluról elnevezett camembert, a Párizs környéki brie, az olasz Emilia-Romagna régióból származó parmezán, vagy a középkori Rómában már ismert pecorino romano, az angol kedvenc cheddar, és hogy magyar vonatkozású sajtot is említsünk, az alföldi juhtejes gomolya – ezek mindegyike nagyszerű sütve. A nevüket olvasva, szinte érezzük az illatukat az orrunkban. Egy vastagtalpú serpenyő vagy grillezős sütő, és csak egy saláta vagy bagett kell a tunkoláshoz. Nem is húzzuk tovább az időt, itt jönnek a nagyszerű receptek!
-
1.
Bazsalikomos mézzel gratinírozott feta sajt
-
2.
Sajt steak sültfokhagymás burgonyapürével
-
3.
Fadobozában sült camembert sült almával
-
4.
Sült camembert fokhagymás bagettel
-
5.
Sült brie gyümölcsökkel
-
6.
Áfonyás-brie sajtos kosárkák
-
7.
Pizzamártogatós
-
8.
Grillezett sajtos karfiolkenyér
-
9.
Eszméletlen sajtos golyók
-
10.
Ratatouille alapú zöldséges pite
-
11.
Csirkés-brokkolis quesadilla
-
12.
Dupla sajtos rakott padlizsán
-
13.
Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal