Top 13 pillekönnyű nyári leves

Nyáron sem tudsz lemondani a levesekről? Nem baj, nem is kell, fogyaszd őket nyugodt szívvel - különösen ezeket a 100 kalória alatti változatokat!

Van, aki „leveses”, van, aki kevésbé, én egyértelműen az első csoportba tartozom, bár nekem sincs mindig időm kétfogásos ebédet készíteni. De cserébe van, hogy csak levest eszem.

A levesek jól beilleszthetők az étrendbe testsúlycsökkentés idején is, hiszen könnyű belőlük kalóriaszegény változatokat készíteni. Emellett színesek, biztosítják étrendünk változatosságát, fogyaszthatjuk őket melegen, de nagy melegben akár hidegen is. A nyári melegben ráadásul hozzájárulnak a napi folyadékigényünk kielégítéséhez is.

Összegyűjtöttem nektek 13 db, adagonként kevesebb,m int 100 kcal energiatartalmú levesreceptet. Használjátok ki a nyári zöldségszezont, próbáljatok ki új fűszerezéseket is!

Olvastad már?

4 dolog, amit nem tudtál a fogyásról

  1. 1.

    Cukkinikrémleves illatos bazsalikommal

  2. 2.

    Mediterrán zellerleves

  3. 3.

    Reszelt sárgarépaleves zabpehellyel

  4. 4.

    Kovászosuborka leves görögdinnyével

  5. 5.

    Paprikakrémleves

  6. 6.

    Téli indiai leves nyáron

  7. 7.

    Light erdei gyümölcsleves

  8. 8.

    Kétszínű zöldbableves

  9. 9.

    Keleti fűszeres zöldségleves

  10. 10.

    Brokkolis-chilis mungóbabcsíra leves

  11. 11.

    Rukkolás-fenyőmagos cukkinikrémleves

  12. 12.

    Fűszeres nyári paradicsomleves

  13. 13.

    Cukkinileves

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...