Top 13 ötlet angol zellerre

Angol zeller, halványító zeller, szárzeller - sokféle néven fut ez a megosztó zöldségféle. Rendkívül változatosan felhasználható, ezt bizonyítja az alábbi receptválogatás is!

Az angol zeller – más néven szárzeller, halványító zeller – karakteres íze miatt egy megosztó zöldség. Én azok közé tartozom, akik nagyon kedvelik minden formában: nyersen (vékonyan szeletelve) salátában, zöldséglevesben, mártásokban, curry-kben. Jól párosítható más erőteljes ízű alapanyagokkal, pl. paradicsommal, erős sajtokkal, borssal, chilivel.

Nagyon alacsony energia- (mindössze 16 kcal/100 g!) és szénhidráttartalmú (3 g/100 g!), élelmi rostban gazdag zöldség, kiválóan beilleszthető a normál kiegyensúlyozott és a testsúlycsökkentő étrendbe is.

Az angol zeller változatos felhasználási lehetőségeit bemutatandó, kiválogattam receptkínálatunkból 13 db szuper receptet, próbáljátok ki őket! Az angol zellert szuper-, hipermarketekben, zöldségeseknél, piacon tudjátok beszerezni.

Olvastad már?

A tuti zsírégetés titkai

  1. 1.

    Halványító zelleres krémleves

  2. 2.

    Almás-zelleres édesburgonya-leves

  3. 3.

    Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval

  4. 4.

    Húsos lencseleves

  5. 5.

    Acquacotta

  6. 6.

    Répás-almás káposztasaláta

  7. 7.

    Almás-magvas zellersaláta

  8. 8.

    Bolognai spagetti Heston Blumenthal-tól

  9. 9.

    Lencse curry

  10. 10.

    Diétás vega pizza

  11. 11.

    Magyaros szárzeller-pörkölt

  12. 12.

    Mirepoix - francia ragu

  13. 13.

    Mexican Bloody Mary

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...