Zöldséges salátákat enni kell, mert:
- színesek, változatosak, frissek, ropogósak,
- magas élelmi rost-, vitamin-, ásványi anyag- és
- alacsony energiatartalmúak.
Ez utóbbi persze elsősorban akkor igaz, ha nem sűrű majonézes, hanem inkább joghurtos vagy kefires öntettel ízesítjük őket. Amellett, hogy így nem növeljük extra módon salátáink kalóriatartalmát, még némi teljes értékű fehérjét és az emésztőrendszerünk működését segítő probiotikumokat is juttatunk szervezetünknek.
Receptjeink közül összegyűjtöttem nektek 13 könnyű, joghurtos/kefires/görög joghurtos salátát, fogyasszátok őket köretként a hétvégi hús- vagy halétel mellé!
Olvastad már?
Tuti páros: probiotikum+prebiotikum
-
1.
Joghurtos szárzellersaláta pirított dióval
-
2.
Joghurtos kukoricasaláta
-
3.
Mustáros karfiolsaláta
-
4.
Gyömbéres lilakáposztasaláta
-
5.
Kapros cukkinisaláta
-
6.
Joghurtos padlizsánsaláta Gonoszkától
-
7.
Kakukkfüves padlizsán és paprikasaláta joghurttal
-
8.
Avokádós zöldsaláta
-
9.
Grúz diós uborkasaláta
-
10.
Vegyes saláta tárkonyos joghurtmártással
-
11.
Joghurtos kínai kel saláta
-
12.
Hófehérke saláta Bulgáriából
-
13.
Török padlizsánsaláta