A hagyományos magyar konyhában a szárazbab leginkább levesben vagy főzelékben szerepel füstölt húsokkal, rántással és friss fehér kenyérrel. Holott ez a magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmú alapanyagcsoport ennél jóval többre érdemes. Először is használjuk ki, hogy változatos formában, színben a rendelkezésünkre áll, bárhol beszerezhető szárított formában, de konzervként vagy fagyasztva is megtaláljuk az üzletek polcain. Ha az utóbbi két termékkörből választunk, akkor még az éjszakai áztatást is megspóroljuk magunknak.
A színes babszemekből készítsünk magunknak salátákat - akár köretnek húsételeink mellé, de ha húst, halat is teszünk babsalátánkba, akkor önálló ételként is megállják a helyüket ebédre vagy vacsorára.
Receptjeink közül kiválogattam nektek most 13 salátát különféle babfajtákból, készítsétek el őket!
Olvastad már?
-
1.
Lencsés babsaláta
-
2.
Tonhalas babsaláta Glaser konyhájából
-
3.
Mexikói quinoa saláta
-
4.
Gombás cannellini saláta
-
5.
Babsaláta ropogósan
-
6.
Görög babsaláta
-
7.
Babos fekete retek saláta
-
8.
Balzsamecetes óriásbab saláta
-
9.
Pikáns babsaláta
-
10.
Tejszínes mustáros babsaláta
-
11.
Indiai ihletésű villámgyors babsaláta
-
12.
Olasz babsaláta tonhallal
-
13.
Meleg zöldségsaláta tükörtojással