Top 13 babsaláta főzelék helyett

Ne csak a sűrű leves és főzelék jusson eszünkbe a zöldségesnél, ha rápillantunk a babos zacskóra, hanem gondoljunk inkább a színes salátákra, amelyeket készíthetünk belőle!

A hagyományos magyar konyhában a szárazbab leginkább levesben vagy főzelékben szerepel füstölt húsokkal, rántással és friss fehér kenyérrel. Holott ez a magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmú alapanyagcsoport ennél jóval többre érdemes. Először is használjuk ki, hogy változatos formában, színben a rendelkezésünkre áll, bárhol beszerezhető szárított formában, de konzervként vagy fagyasztva is megtaláljuk az üzletek polcain. Ha az utóbbi két termékkörből választunk, akkor még az éjszakai áztatást is megspóroljuk magunknak.

A színes babszemekből készítsünk magunknak salátákat - akár köretnek húsételeink mellé, de ha húst, halat is teszünk babsalátánkba, akkor önálló ételként is megállják a helyüket ebédre vagy vacsorára.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 13 salátát különféle babfajtákból, készítsétek el őket!

Olvastad már?

Top 13+1 teljes értékű saláta

  1. 1.

    Lencsés babsaláta

  2. 2.

    Tonhalas babsaláta Glaser konyhájából

  3. 3.

    Mexikói quinoa saláta

  4. 4.

    Gombás cannellini saláta

  5. 5.

    Babsaláta ropogósan

  6. 6.

    Görög babsaláta

  7. 7.

    Babos fekete retek saláta

  8. 8.

    Balzsamecetes óriásbab saláta

  9. 9.

    Pikáns babsaláta

  10. 10.

    Tejszínes mustáros babsaláta

  11. 11.

    Indiai ihletésű villámgyors babsaláta

  12. 12.

    Olasz babsaláta tonhallal

  13. 13.

    Meleg zöldségsaláta tükörtojással

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...