Top 13 babsaláta főzelék helyett

Ne csak a sűrű leves és főzelék jusson eszünkbe a zöldségesnél, ha rápillantunk a babos zacskóra, hanem gondoljunk inkább a színes salátákra, amelyeket készíthetünk belőle!

A hagyományos magyar konyhában a szárazbab leginkább levesben vagy főzelékben szerepel füstölt húsokkal, rántással és friss fehér kenyérrel. Holott ez a magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmú alapanyagcsoport ennél jóval többre érdemes. Először is használjuk ki, hogy változatos formában, színben a rendelkezésünkre áll, bárhol beszerezhető szárított formában, de konzervként vagy fagyasztva is megtaláljuk az üzletek polcain. Ha az utóbbi két termékkörből választunk, akkor még az éjszakai áztatást is megspóroljuk magunknak.

A színes babszemekből készítsünk magunknak salátákat - akár köretnek húsételeink mellé, de ha húst, halat is teszünk babsalátánkba, akkor önálló ételként is megállják a helyüket ebédre vagy vacsorára.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 13 salátát különféle babfajtákból, készítsétek el őket!

Olvastad már?

Top 13+1 teljes értékű saláta

  1. 1.

    Lencsés babsaláta

  2. 2.

    Tonhalas babsaláta Glaser konyhájából

  3. 3.

    Mexikói quinoa saláta

  4. 4.

    Gombás cannellini saláta

  5. 5.

    Babsaláta ropogósan

  6. 6.

    Görög babsaláta

  7. 7.

    Babos fekete retek saláta

  8. 8.

    Balzsamecetes óriásbab saláta

  9. 9.

    Pikáns babsaláta

  10. 10.

    Tejszínes mustáros babsaláta

  11. 11.

    Indiai ihletésű villámgyors babsaláta

  12. 12.

    Olasz babsaláta tonhallal

  13. 13.

    Meleg zöldségsaláta tükörtojással

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...