Ideális esetben minden étkezésünk tartalmaz zöldségeket: a hideg étkezések friss, szezonális zöldségeket, a meleg főétkezések pedig főzelékféléket, sült, párolt, grillezett zöldségeket vagy salátákat.
Receptjeink közül kiválogattam most nektek 11 db, adagonként kevesebb, mint 150 kcal energia- , és kevesebb, mint 25 g szénhidráttartalmú sült zöldséget. Fogyasszátok őket a köret részeként hús-, halételeitek, a fél adag magasabb energia-/szénhidráttartalmú köretetek (pl. barna rizs, bulgur, quinoa, tészta, burgonya) mellé.
Az ételek energiatartalmát a recepteknél a „kalória" fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.
Olvasd el!
-
1.
Sült zeller
-
2.
Sült paradicsom Glaser konyhájából
-
3.
Zöld ceruzabab citrommal és olívaolajjal
-
4.
Japán miso pasztával sült padlizsán
-
5.
Mazsolás pirított répa
-
6.
Ropogósra sült fokhagymás fűszeres zöldségköret
-
7.
Alufóliában sült cékla
-
8.
Cukkini marokkói módra
-
9.
Wokban sült spenót
-
10.
Grillezett cukkinikorongok
-
11.
Sajtos padlizsánkarikák