Az egytálételek közkedvelt ételek, én is nagyon szeretem őket, mert egy kis túlzással persze, de bármiből össze lehet dobni egy egytálételt. Jellemzően rizsből, burgonyából vagy zöldségekből készítjük őket, de érdemes ezen egy kicsit túllépni és a rizsen kívül más gabonákkal is kipróbálni. Jó, egy kicsit csalok, mert a hajdina hivatalosan nem gabona, hanem álgabona, de ezt most nézzétek el nekem.
Receptjeink közül kiválogattam nektek most 11 hajdinás, köleses, quinoás receptet. Ha a többi hozzávalót is ügyesen választjuk, akkor még cöliákiás, gluténérzékeny barátainkat is megvendégelhetjük velük.
Olvastad már?
-
1.
Uborkás köles
-
2.
Curry-s csirkemell barackkal
-
3.
Sajtos quinoa
-
4.
Húsos hajdinakása
-
5.
Sült köles répával és tojással
-
6.
Brokkolis hajdina
-
7.
Paradicsomos quinoa
-
8.
Mozzarellával és tejföllel sütött lecsós köles
-
9.
Rakott kelkáposzta kölessel
-
10.
Ratatouille - francia lecsó hajdinával
-
11.
Lilakáposztás quinoa mandulával