Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt

A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!

Pár évvel ezelőtt kezdte meg hódítását nálunk a répatorta, bár sokan vannak, akik még ma is fura szemmel tekintenek az ilyesféle süteményekre, mondván: „Zöldség a sütibe? Na neee...!". Pedig a semleges ízű (pl. cukkini, közönséges tök) vagy a kifejezetten édes (pl. cékla, sütőtök, sárgarépa stb.) zöldségek klasszul illenek a süteménytésztákba.

Előnyösek, hiszen változatosságot biztosítanak, színesítik a menünket, és nem utolsó sorban értékes tulajdonságokkal ruházzák fel a desszertet: a zöldségek hozzáadásával növeljük az élelmi rost-, a vitamin- és az ásványianyag-tartalmat. Bár személy szerint nem vagyok híve a zöldségek „elrejtésének" a gyerekek vagy a válogatósabb felnőttek elől, azért be kell lássam, hogy ezek a sütemények erre a célra is kiválóan megfelelnek.

Kiválogattam nektek most receptjeink közül 9 db zöldséges édességreceptet adagonként kevesebb mint 220 kalória energiatartalommal, bónuszként pedig egy érdekes sütőtökös-chiamagos pudingreceptet. Próbáljátok ki őket a hétvégén!

  1. 1.

    Narancsos sütőtöktorta - Linyahtól

  2. 2.

    Egyszerű cukormentes répasüti

  3. 3.

    Joghurttorta céklával

  4. 4.

    Kakaós-áfonyás muffin cukkinivel

  5. 5.

    Répatorta gluténérzékenyeknek

  6. 6.

    Paleo sütőtökös lepény

  7. 7.

    Cukkinis csokis muffin

  8. 8.

    Sütőtökös muffin Évi nénitől

  9. 9.

    Duplán kókuszos répa muffin

  10. 10.

    Sütőtökös chia puding

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...