Burgonya, ő lesz a fő megmentőnk. Egytálételekbe, sütve, főzve köretként nagyszerű. Bármi felturbózható vele, és nem marad éhesen senki sem. Reszeljük sztrapacskába, tócsniba, süssük egybe más zöldségekkel, tejfölös tojással vagy besamell-öntettel. A hús helyettesítésére is adunk pár ötletet, hiszen nem feltétlenül kell minden nap hatalmas sülttel előrukkolnunk. Zöldséges fasírttal, gombával is kényeztethetjük szeretteinket. A leves pedig készüljön hagymából. Így még egy bögrés süti vagy egy lekváros bukta is beleférhet a keretbe.
-
1.
Paprikás krumpli
-
2.
Petrezselymes tojásfasírt
-
3.
Tepsis karfiol habos besamelmártással
-
4.
Kelkáposzta-krokett
-
5.
Sztrapacska pirítva
-
6.
Kelkáposzta-főzelék régiesen
-
7.
Mediterrán csicseriborsós egytál
-
8.
Gombapaprikás masni /Durum/ tésztával
-
9.
Pórés kukoricaleves
-
10.
Bukta Gabys konyhájából