Top 10 könnyű paradicsomsaláta

Piros, fekete, csíkos, ökörszív, koktél vagy fürtös, magában vagy salátában - én mindenhogy szeretem. Éljen a friss, üdítő paradicsom!

A minap egy viszonylag nehezebb főétel mellé összedobtam egy gyors paradicsom+paprika+újhagyma salátát némi borssal, sóval, balzsamecettel és olívaolajjal. Fogyasztás előtt 1-2 órát a hűtőben érleltem, nagyon jól illett az ebéd (majd a vacsora) mellé ez az üdítő, friss zöldségkeverék.

Innen jött az ötlet, hogy keressek nektek is paradicsomos salátákat. Itt a hazai szezon is, bátran párosítsuk ezt az alacsony energia- és szénhidrát tartalmú zöldséget (vagy van, kinek gyümölcsöt) más szezonális zöldségekkel, használhatunk mellé hagyományos öntetet, de íze jól illeszkedik az olíva- vagy a tökmagolajhoz és a joghurtos öntethez is.

Testsúlycsökkentő étrendünkben válasszunk paradicsomos salátát déli köretünk fele részében, de klassz választás uzsonnára vagy vacsorára is szendvicsünk vagy meleg ételünk mellé.

Próbáljátok ki az alábbi 10, adagonként kevesebb, mint 200 kcal és 20 g szénhidrát tartalmú saláták valamelyikét!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Bazsalikomos gombasaláta paradicsommal

  2. 2.

    Kukoricás paradicsomsaláta

  3. 3.

    Mentás-görög joghurtos saláta

  4. 4.

    Pluto salátája

  5. 5.

    Zelleres paradicsomsaláta

  6. 6.

    Mozzarellás paradicsomsaláta 2.

  7. 7.

    Törökös paradicsomsaláta

  8. 8.

    Hideglecsó - friss zöldségsaláta

  9. 9.

    Lilahagymás paradicsomsaláta

  10. 10.

    Friss nyári saláta szezámmaggal és házi dresszinggel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...