Top 10 könnyű paradicsomsaláta

Piros, fekete, csíkos, ökörszív, koktél vagy fürtös, magában vagy salátában - én mindenhogy szeretem. Éljen a friss, üdítő paradicsom!

A minap egy viszonylag nehezebb főétel mellé összedobtam egy gyors paradicsom+paprika+újhagyma salátát némi borssal, sóval, balzsamecettel és olívaolajjal. Fogyasztás előtt 1-2 órát a hűtőben érleltem, nagyon jól illett az ebéd (majd a vacsora) mellé ez az üdítő, friss zöldségkeverék.

Innen jött az ötlet, hogy keressek nektek is paradicsomos salátákat. Itt a hazai szezon is, bátran párosítsuk ezt az alacsony energia- és szénhidrát tartalmú zöldséget (vagy van, kinek gyümölcsöt) más szezonális zöldségekkel, használhatunk mellé hagyományos öntetet, de íze jól illeszkedik az olíva- vagy a tökmagolajhoz és a joghurtos öntethez is.

Testsúlycsökkentő étrendünkben válasszunk paradicsomos salátát déli köretünk fele részében, de klassz választás uzsonnára vagy vacsorára is szendvicsünk vagy meleg ételünk mellé.

Próbáljátok ki az alábbi 10, adagonként kevesebb, mint 200 kcal és 20 g szénhidrát tartalmú saláták valamelyikét!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Bazsalikomos gombasaláta paradicsommal

  2. 2.

    Kukoricás paradicsomsaláta

  3. 3.

    Mentás-görög joghurtos saláta

  4. 4.

    Pluto salátája

  5. 5.

    Zelleres paradicsomsaláta

  6. 6.

    Mozzarellás paradicsomsaláta 2.

  7. 7.

    Törökös paradicsomsaláta

  8. 8.

    Hideglecsó - friss zöldségsaláta

  9. 9.

    Lilahagymás paradicsomsaláta

  10. 10.

    Friss nyári saláta szezámmaggal és házi dresszinggel

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...